Čína ako mi chutí
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Hrachovo-šampiňónové karí
V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom...
Bravčová roláda so syrovou posýpkou
Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí...
Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a...
Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou
Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h...
Pohánka s klobásou
Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka...
Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom
Všetky ingrediencie na palacinky (okrem oleja) zmiešame, necháme 10 minút postáť a potom na oleji upečieme hrubšie palacinky...
Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule....
Údený pokrm starej mamy
Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.
Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom
Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky...
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.
Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)
Tousty so syrovým krémom
Zostalo mi dosť chleba. Bolo mi ho ľúto vyhodiť , tak som z neho spravila...
Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...
Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...
Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...
Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou
Rýchla príprava šťavnatého mäska.
Ananásovo-kokosové palacinky
Včera sme mali Pancake Day tak som sa rozhodla, že spravím tieto mňamky palacinky. ...
Čerešňová pochúťka
Urobíme si klasické palacinkové cesto, rozmixovaním všetkých ingrediencií necháme si len kvapku oleja na prvú palacinku...
Biela ryba s fazuľou
Komerčný recept<br /> Biela ryba a biela fazuľa s chutnými paradajkami vytvorí ideálne jedlo na horúce letné dni....
Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Vietnamské burito s ryžovými rezancami
Mäso nakrájame na rezance a opečieme na rozohriatej panvici, dochutíme omáčkou togarashi a sójovou omáčkou.
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom...
Skalolezecké karé
Tento recept pochádza z televízneho programu s p. Bičanom. Používame ho pri slávnostnejších okamihoch, alebo pri...
Praženica s tofu a zeleninou
Môj prvý pokus varenia Tofu syru dopadol nad očakávania dobre , a preto ho s Vami...
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.