Bifteky s rősti plackami fotorecept

andys - fotkaandys, 1. januára 2011
Bifteky s rősti plackami (fotorecept)
Foto: andys

V jednoduchosti je krása - platí aj v prípade tohto jedla.

4
porcie
5+30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bifteky:
600 g
Rősti placky:
500 g
1 ks
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Príprava sviečkovej na bifteky: deň vopred sviečkovú v celku potrieme olivovým olejom a posypeme koreniacou zmesou chilli a šípky. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladu. Vrátime sa k nej v závere.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na rősti.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky umyjeme a dáme uvariť v šupke. Necháme vychladnúť, vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a na panvici na masle a oleji opražíme. Pridáme nastrúhané zemiaky, soľ a korenie, premiešame a krátko opražíme

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zemiakovú zmes opačnou stranou varešky pritlačíme na dno panvice tak, aby vznikla veľká placka:

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opekáme na miernom ohni 5-7 minút, potom placku pomocou taniera obrátime - preložíme ju na tanier opraženou stranou nadol...

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a preklopíme späť na panvicu.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Aj z druhej strany opekáme 5-7 minút. Hotovú placku preložíme na tanier. Ak máme čas a dostatok trpezlivosti, môžeme na lievancovej panvici pripraviť malé placičky.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrátime sa k sviečkovej. Z odležaného mäsa nakrájame hrubšie plátky.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jemne naklepeme tĺčikom na mäso alebo zovretou päsťou. Opekáme na rozohriatej panvici potretej olejom z každej strany 3-5 minút (podľa toho, či máme radšej mäso prepečené alebo šťavnatejšie). Pozor, pri obracaní nepoužívame vidličku ale kliešte, aby z mäsa nevytiekla šťava.

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové mäso podávame s rősti plackou nakrájanou na trojuholníčky (ako tortu), tatárskou omáčkou a cibuľou. Dobrú chuť ;)

    Bifteky s rősti plackami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

danculka
To mäsko je nádherné,ale aj recept môže byť chutný...
andys
Ďakujem obom za pozitívne komenty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia