Oprážané cestoviny s cukinou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 17. augusta 2010
Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept)
Foto: evusik

Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a Zobraziť celý popisKeď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a červené - kečupové cestoviny. Tieto nie sú špenátové, ale zeleninové, aj tak chutia ako "zeleninová polievka". Tak som s nich spravila takýto obed pre mňa a večeru pre toho môjho.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
200 g
1 ks
3-4 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny si dáme uvariť do osolenej, vriacej vody.

    Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky (môžeme použiť aj bravčové), ochutíme sójovou omáčkou, mletým bielym korením, necháme chvíľu marinovať ...

    Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso sprudka osmažíme, pridáme nadrobno posekaný cesnak, necháme prevoňať, pridáme na kolieska nakrájanú cukinu a necháme opiecť.

    Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme uvarené cestoviny a pomocou dvoch varečiek ich premiešavame a zároveň oprážame až pokiaľ sa nám nezdá, že prihárajú. Potom ich odstavíme, ešte ochutnáme ak treba dochutíme.

    Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame posypané nasekanými olivami, s mozarellou a malými cherry paradajkami, pokvapkané kvalitným olivovým olejom. Takéto cestoviny sú dobré aj bez mäsa ako čisto zeleninové jedlo.

    Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdezda
Evušik, si umelec, toto papanie nemá chybu :-), no a to foto...to už vôbec nie, peknučko si to pripravila.
tatranka
Musí to byť veľmi chutné.Cestoviny mám veľmi rada,cukinu tiež a o mäsku ani nerozprávam.Vyskúšala by som to mäsko nahradiť dusenými hubami.Čo povieš? Malo by to byť tiež chutné.Skúsim, nafotím a ak bude chutné uverejním.
evusik
@tatranka ja cestoviny varím veľmi rada, lebo otvorím chladničku a čo tam nájdem to použijem a väčšinou je to jedlé, aspoň naši si nesťažujú. A z hríbami to bude určite skvelé :-)
evanaaa
Ešte som neskúšala pražiť cestoviny, aké sú? Nie sú moc vysušené, alebo len chrumkavé? Ale jedlo vyzerá lákavo, aj cukinu mám...
martina34
mňam a mne cukiny teraz prestali riasť, asi zomriem od hladu, cez leto fungujeme skoro výlučne na nich
evusik
@evanaaa nepraží sa to do chrumkava, skôr ide o to aby sa chute prepojili a všetky prebytočné tekutiny odparili....... @martina si môj človek, je by som cukíny jedla každý deň, najradšej mám maličké, surové do šalátu :-)
alexdidi
Dobré jedlo...cukety robí tiež veľmi často, hlavne také maličké 20cm-vé...cestoviny tiež rada takto opekám na rôzne spôsoby....tie tvoje sú vynikajúce tiež...ja by som si dala Caprése ako predjedlo s malou tenkou hriankou a potom tú druhú dobrotku...
zela
Po uvarení cestovín,vždy ich prelejem,prepláchnem studenou vodou a dám ich pražiť bez tuku na teflónovú panvicu.Viac nám chutia také chrumkavé,mierne opražené.
alexdidi
@zela , každý podľa svojej chuti samozrejme, aj moja mamička prepláchovala cestoviny, ale každý Talian(experti na cestoviny) by povedal, že to je najväčší prehrešok voči ním...
evusik
@alexdidi súhlasím s tebou, cestoviny sa nikdy nemajú preplachovať studenou vodou ak potrebujeme aby nám vychladli a nezlepili sa, treba ich dať na plech v tenkej vrsrve a občas ich poobracať-premiešať až do vychladnutia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia