Foto: evusik
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a Zobraziť celý popisKeď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a červené - kečupové cestoviny. Tieto nie sú špenátové, ale zeleninové, aj tak chutia ako "zeleninová polievka". Tak som s nich spravila takýto obed pre mňa a večeru pre toho môjho.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny si dáme uvariť do osolenej, vriacej vody.
-
2
Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky (môžeme použiť aj bravčové), ochutíme sójovou omáčkou, mletým bielym korením, necháme chvíľu marinovať ...
-
3
mäso sprudka osmažíme, pridáme nadrobno posekaný cesnak, necháme prevoňať, pridáme na kolieska nakrájanú cukinu a necháme opiecť.
-
4
pridáme uvarené cestoviny a pomocou dvoch varečiek ich premiešavame a zároveň oprážame až pokiaľ sa nám nezdá, že prihárajú. Potom ich odstavíme, ešte ochutnáme ak treba dochutíme.
-
5
Podávame posypané nasekanými olivami, s mozarellou a malými cherry paradajkami, pokvapkané kvalitným olivovým olejom. Takéto cestoviny sú dobré aj bez mäsa ako čisto zeleninové jedlo.
Diskusia k receptu