Cuketové palacinky s ricottovým krémom

tutika - fotkatutika, 28. júla 2013
Cuketové palacinky s ricottovým krémom
Foto: tutika

Cukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100 receptov na cukety, tekvice a patizóny. Recept som upravila, aby Zobraziť celý popisCukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100 receptov na cukety, tekvice a patizóny. Recept som upravila, aby som mohla použiť suroviny, ktoré mám aktuálne doma.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
0,3 l
2 ks
150 g
1 ks
1 PL
2 ČL
1 ČL
Poleva:
120 g
1 ČL
1 PL
5 PL
1 ks
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cuketu zalejeme citrónovou šťavou/1/2 citróna/, pridáme dve lyžičky z ríbezľového kompótu a šťavu/ postačí polovica malého pohára/. Cukinu udusíme a vychladnutú rozmixujeme. V mlieku si rozšľaháme žĺtka, cukor, van.cukor, štipku soli a rozmixovanú cukinu. Túto zmes pridáme k múke s práškom do pečiva a vymiešame, môžeme aj mixérom. Ručne zamiešame sneh z dvoch bielkov. Upečieme palacinky. Naplníme ich ríbezľovým džemom. V mojom prípade z čiernych ribezlí.

  2. 2

    Ricottový kém: Podľa návodu si pripravíme šľahačku z prášku. Zvyšok kompótu zmixujeme / ovocie a šťavu/ a pridáme k ricotte. Do šľahačky po lyžiciach pridávame ricottu s ovocím, lyžicu medu a vymiešame na krém. Dáme schladiť do chladničky.

  3. 3

    Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie, lyžičku vanilkového cukru,lyžičku masla, polievkovú lyžicu rumu a päť polievkových lyžíc silnej čiernej kávy / teplej/. Ak robíme polevu pre deti, rum vynecháme a namiesto kávy pridáme lyžice vlažnej vody.

Diskusia k receptu

natali711
A čo ak nemám ríbezľový kompót? Predpokladám, že môžem dať aj iný. Ale takýto zaujímavý spôsob použitia cukety som ešte naozaj nepočula (ani nevidela). Určite ho vyskúšam, pretože moji chalani sú totálni odporcovia cukiet. .... keby len oni vedeli v koľkých koláčoch a pampúchoch ju už pojedli... :-)))
tutika
určite to pôjde aj s iným kompótom, ja som mala práve ríbezľový otvorený... palacinky sú jemné, tú cukinu tam vôbec necítiť
natali711
Palacinky upečené a zjedené, kompót bol malinový. Chutili výborne, len sa s nimi na pavnici zle manipuluje. Cestičko je naozaj veľmi jemnučké, penové. Pár som potrhala, ale potom som na to prišla, ako na ne, nezbedné palacinky! Určite ešte urobím, cukiet mám "kopec" . A to hlavné, moji chalani ani netušili, že papkali cuketové palacinky! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia