Foto: tutika
Cukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100 receptov na cukety, tekvice a patizóny. Recept som upravila, aby Zobraziť celý popisCukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100 receptov na cukety, tekvice a patizóny. Recept som upravila, aby som mohla použiť suroviny, ktoré mám aktuálne doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cuketu zalejeme citrónovou šťavou/1/2 citróna/, pridáme dve lyžičky z ríbezľového kompótu a šťavu/ postačí polovica malého pohára/. Cukinu udusíme a vychladnutú rozmixujeme. V mlieku si rozšľaháme žĺtka, cukor, van.cukor, štipku soli a rozmixovanú cukinu. Túto zmes pridáme k múke s práškom do pečiva a vymiešame, môžeme aj mixérom. Ručne zamiešame sneh z dvoch bielkov. Upečieme palacinky. Naplníme ich ríbezľovým džemom. V mojom prípade z čiernych ribezlí.
- 2
Ricottový kém: Podľa návodu si pripravíme šľahačku z prášku. Zvyšok kompótu zmixujeme / ovocie a šťavu/ a pridáme k ricotte. Do šľahačky po lyžiciach pridávame ricottu s ovocím, lyžicu medu a vymiešame na krém. Dáme schladiť do chladničky.
- 3
Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie, lyžičku vanilkového cukru,lyžičku masla, polievkovú lyžicu rumu a päť polievkových lyžíc silnej čiernej kávy / teplej/. Ak robíme polevu pre deti, rum vynecháme a namiesto kávy pridáme lyžice vlažnej vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu