Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou
Foto: chutimi
Veľmi chutné sezónne cestoviny s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi huby
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyte si lososa a nakrájajte ho na 2-3 filetky (cca. 3 cm pásy na šírku). Posypte soľou a korením. Odstráňte nečistoty z kuriatok a zľahka umyte (neumývajte príliš). Nadrobno nasekajte cibuľu.
- 2
Uvarte spaghetti (alebo iné cestoviny -tagliatelle, pappardelle,...) do osolenej vriacej vody al dente.
- 3
Na panvici rozohrejte trochu masla (alebo olivového oleja) a orestujte kuriatka s nadrobno posekanou cibuľou. Pokiaľ máte k dispozícii jarnú cibuľku, použite tú. Ochuťte soľou, korením a mletou alebo drvenou rascou.
- 4
Na druhej panvici si rozohrejte maslo alebo olivový olej a osmažte lososové filetky z oboch strán pár minút. Lososa môžete samozrejme aj grilovať, bude ešte lepší. Tento a predchádzajúce dva úkony viete s prehľadom robiť aj súčasne.
- 5
Servírujte v hlbokom tanieri. Uložte cestoviny, prelejte ich kuriatkovým ragú. Na vrch uložte lososa a dozdobte nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odkial si, ze pouzivas netradicne suroviny? Ukladam pre kazdy pripad do KK. :-)
Re afataga: ten citron mi nesedi moc k tym hribom, no dobry napad dat citronovu koru na lososa...to vyskusam nabuduce