Kuracie prsia plnené kapustou
Eva Malková
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009

Foto: Hotel Štefánik Myjava
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán a necháme chvíľu odležať. Medzitým pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s nadrobno pokrájanou červenou kapustou.
- 2
Posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Potom do kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený tvrdý syr, žĺtok a premiešame. Kapustovú plnku natrieme na odležané kuracie prsia a zvinieme do rolky. Spojíme špajdličkou a prudko opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán.
- 3
Potom mäso preložíme do zapekacej misky, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu