Plnené rajčiny s tofu fotorecept

tinca - fotkatinca, 1. marca 2012
Plnené rajčiny s tofu (fotorecept)
Foto: tinca

Ďalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila.Výhodou je, že s ním môžeme plniť rajčiny, alebo inú zeleninu Zobraziť celý popisĎalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila.Výhodou je, že s ním môžeme plniť rajčiny, alebo inú zeleninu napr. uhorky,papriku a.p., ale môžeme ho využiť aj ako nátierku.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1-2 strúčky
1/2 ks čerstvá
1 kúsok
2 PL
2 PL
4 PL
2/na osobu ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny potrebné k receptu.

    Plnené rajčiny s tofu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na kocky. Taktiež papričku na drobno a zázvor na jemné hranolčeky. Tofu syr vysajeme na servítke a postrúhame na hrubom strúhadle. Z rajčín vykrojíme dužinu a necháme opakom odtiecť na servítke,aby sme sa zbavili vody. Naspodu rajčín odkrojíme malý plátok, aby nám rajčiny pekne stáli. Vršky si ponecháme na ozdobu, pokiaľ je možné kúpime ich aj so stopkami, lepšie to pri servírovaní vyzerá.

    Plnené rajčiny s tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu,cesnak,chilli papričku a zázvor. Potom pridáme tebi /pochúťkové droždie/,ktoré opražíme minimálne, lebo má tendenciu prihorieť. Zároveň pridáme tofu. Pražíme cca 5 minút do ružova.Dochutíme soľou a korením a necháme zmes vychladnúť. Nakoniec pridáme cesnakovú pomazánku a pochúťkovú smotanu. RADA: nič nepokazíme ak pridáme aj polievkovú lyžicu majonézy, môže byť zdravšia sójová. Ja som nepridala.

    Plnené rajčiny s tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a tu je hotová plnka-nátierka.

    Plnené rajčiny s tofu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som plnila rajčiny, ale môže to byť aj praprika farebná, uhorka a.p. Recept plní aj význam pomazánky, takže ak sa nám nechce plniť zeleninu, tak máme dobrú nátierku. Podávame s nasucho opečenou bagetkou, ktorú môžeme /nemusíme/ potrieť cesnakom. Dobrú chuť!

    Plnené rajčiny s tofu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
mám ich aj ja veľmi rada..robím ich ale iba zo svojej úrody...rajčinky majú chuť slniečka.-)))
marianne69
@tinca receptik nema chybu,lem mi povedz, cim by som mohla nahradit tofu,zeby normalnym mletym kuracim maskom,co povies?
danielas
Krásny receptík ,láka ma jednak už obrázok,ale aj ingrediencie ,zázvor,francúzske lahôdkové droždie.... Mám ich rada v kuchyni. Uložím Tvoju veziu a celkom určite bude na stole.
Droždie dostať v obchodoch so zdravou výživou. Ja ním rada dochucujem aj polievky
nikola166
tiež by ma zaujímalo, kde sa dá kúpiť lahôdkové droždie :) inač super recept, ukladám ...
tinca
@lucylee Tebi som kúpila vo Vegetke, dostaneš ho v každom obchode so zdravou výživou, izabella929 tak tie letné rajčinky zo záhradky, alebo z trhu sú samozrejme jednička, ale vzhľadom k diéte musia mi stačiť aj tieto, @danielas áno toto droždie výborne poslúži aj ako dochucovadlo. Ďakujem za komentíky:)
tinca
@marianne69 myslím,že nahradiť tofu mäsom nie je správna voľba, skôr by som povedala iným syrom napr. výborná je Sabi-hrudka, neviem či ju u vás dostať. Ja ju aj vyprážam, prekrojím napoly, nerozteká sa, neťahá sa ako eidam. No ale proti chuti žaden dišputát ako sa hovorí, ak ti chutí kuracina,skús.Keďže je to diétne,tak by mohol byť aj sójový granulát, ak ho ovšem máte radi. Len ho treba namočiť v bujóne a vyžmýkať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia