Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...
Cuketové palacinky s ricottovým krémom
Cukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100...
Študentské hrianky
Na tento recept /robievali sme si to za mlada a keď bolo vysoko do hrnca/ som si...
Cícerové burgre
Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.
Teľacie fašírky s cuketou
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút postáť, aby pustila vodu. Po odstátí ju...
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
Pánvičkové rizeto
Tak jsem se rozhodl opět přidat nějakou dostupnou rychlovku na zpracování něčeho , co nám zbývá a...
Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...
Rybie filé v čiernej omáčke
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Placky s cibuľou
Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II. súbor z roku 1988....
Lacné kuracie placky
Toto je môj prvý recept na vareche, snáď sa zapáči aj niekomu inému. Mám ho...
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....
Tajomstvo v palacinke
Palacinky pripravujem nielen nasladko ale aj naslano s rôznymi plnkami. Zeleninovou, so šunkou a syrom,...
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Plnené kuracie prsia na červenej šošovici
Šošovicu na pár hodín namočíme do vody. V hrnci opražíme cibuľku, pridáme šošovicu, ...
Zapekaný baklažán s kozím syrom
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na...
Omeleta à la pizza
Táto omeleta vznikla dnes večer v mojej fantázii a dopadlo to perfektne. Bola to mňamka :)
Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Rozmarínová panenka s jablkovo-zemiakovými kroketkami
Panenku často nerobievam, dnes sme si dopriali jej jemnú chuť okorenenú pre mňa netradičným rozmarínom...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Plnený hermelín
Tento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako...
Americké lievance podľa mňa
Skúsila som ochutnala a boli výborné... najlepšie chutia s originál javorovým sirupom... alebo su výborné s...
Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....
Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".