Angus Sirloin Steak alla Varecha

zolik - fotkazolik, 11. júla 2014
Angus Sirloin Steak alla Varecha
Foto: zolik

Tento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre mienenymi radami @kimlo, ktoreho recept mi odporucal, @2010 Zobraziť celý popisTento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre mienenymi radami @kimlo, ktoreho recept mi odporucal, @2010 zaujimavym videom a @pusta svojim receptom na zdrave zeleninove placky ako prilohu. Toto jedlo je unikat a preto ho venujem Vam VARECHACI.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
2 ks
1/2 ks
2 - 3 PL
1 cele
3 PL
Príloha:
3 ks




Postup

  1. 1

    Ako prve som potrela steak olejom a nechala odlezat na rozmarine pri izbovej teplote. Nesolila a nekorenila som ho, bo podla @kimlo, je to tak najlepsie. A aj bolo.

    Angus Sirloin Steak alla Varecha - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si suroviny na placky. Cuketu, cibulu, nastruhany syr, maslo z medvedieho cesnaku, vajce, sol, zelene korenie a muku. Vsetko som spolu zmiesila a zahustila mukou. Nechala som asi 1/2 hodinu v chladnicke odstat. Medzitym som pripravila salat. Paradajky som krizom narezala, zaliala horucou vodou, osupala, pokrajala na kocky a zaliala dressingom, ten som potom pouzila aj na salatove listy.

    Angus Sirloin Steak alla Varecha - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji som vysmazila placky, ktore som po prvom otoceni na opecenej strane este posypala zbytkom struhaneho syra. Z tohto mnozstva mi vyslo 8 kusov. Opiekla som steaky: na horucom rozpalenom oleji z kazdej strany 1 minutu, nasledne z kazdej strany na zmiernenom ohni 3 minuty. Zabalila som ich do alufolie na 10 minut aby si ako sa v reci odbornikov hovori odpocinuli. Medzitym sa dovysmazali placky.

    Angus Sirloin Steak alla Varecha - obrázok 3
  4. 4

    Kedze je piatok a taketo steaky nemame na tanieri kazdy den, tak sme si dopriali zapijat toto varechacske jedlo australskym Chardonnay 2008 "bimbadgen" z New South Wales. Tak Na Zdravie Varechaci a pekny weekend.

    Angus Sirloin Steak alla Varecha - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
nevarim to, priznam, ale mam steakoveho nadsenca, a tento postup si podala vyborne, inspiracia Argentina?? :))
tatranka
Pekné a chutné jedlo.Oto viac mi imponuje,že ho želáš nám varecháčom.
mesiar50
Ďakujem tiež,že si ma sympaticky spomenula v tvojom recepte.Vážim si toho a rád ti pomôžem aj v budúcnosti,keď to bude v mojich silách.Lúčim sa želaním pekného víkendu.
havino
začnem takto, keby som teraz môjmu ukázala tvoje foto, povie, vidíš a kde bolo mäso k tým kelovým plackám, hmm? lebo len samotné ich mal na večeru, ale ved zas grilovali sme krkovičku, kuracie stehná vykostené dva večere po sebe, ja tieto steaky raz neviem, no neviem, ale tvoj postup si uložím, pekne si to napísala, venovanie a aj celý postup, vdaka
pusta
krásny recept, výborne spracovaný, úžasné foto.
*****