
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...

Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...

Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera
Ďalšia vábnička pre deti (ale aj dospelí si prídu na svoje). Roztomilý je pohľad na krpca,...

Anglická morka so zemiakovou kašou
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style... a verte, alebo nie...

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

Karí prsičká so zeleninovým bulgurom
Kuracie prsia urestujeme v kuse na oleji, pridáme časť cibule nakrájanej na mesiačiky, restujeme spolu,...

Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...

Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.

Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...

Špagety s pečenou tekvicou a olivami
Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas...

Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...

Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...

Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka
S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne...

Šampiňóny na smotanovo-vínovej omáčke
Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň...

Študentské hrianky
Na tento recept /robievali sme si to za mlada a keď bolo vysoko do hrnca/ som si...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Jablkové smajlíky
Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...

Dušená kapusta se smetanou, haluškama a chobotničkama z párků
Tak se asi budu někomu muset omluvit . Ale dneska jsem koupil krásnou kapustu a nějak jsem...

Ligotavé krumple
Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...