Rýchle a zdravé lievance

jefree - bez fotkyjefree, 17. decembra 2011

V nádobe zmiešajte syr s mliekom a múkou. Do inej nádoby dajte čerstvé bielky a ušľahajte z nich sneh. Sneh pridajte do nádoby so Zobraziť celý popisV nádobe zmiešajte syr s mliekom a múkou. Do inej nádoby dajte čerstvé bielky a ušľahajte z nich sneh. Sneh pridajte do nádoby so syrom, vmiešajte citrónovú šťavu a borovnice. Lyžicou nanášajte riedke cesto na rozpálenú panvicu, potrenú tukom, a tvorte lievance. Opečte ich po oboch stranách do svetlo-hnedého zafarbenia.

Suroviny

300 g
100 ml
150 g
2  ks
z 1/2  ks citr
100 g ,lesné ovocie + -
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    v nádobe zmiešajte syr s mliekom a múkou. Do inej nádoby dajte čerstvé bielky a ušľahajte z nich sneh. Sneh pridajte do nádoby so syrom, vmiešajte citrónovú šťavu a borovnice. Lyžicou nanášajte riedke cesto na rozpálenú panvicu, potrenú tukom, a tvorte lievance. Opečte ich po oboch stranách do svetlo-hnedého zafarbenia.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak a už ich aj mám uložené v KK, lebo ich niekedy vyskúšam, aké budú s tým Kotáž syrom, čerstvým. Len tie čerstvé borovnice-brusnice nemám, niečo ale vymyslím ( mám len sušené, ale mám aj mrazenú lesnú zmes).
jefree
moze byt aj tá mrazena, ale roztapajte pomaly nie v mikrovlnke lebo pustia vela vody a aj chute.Na zdravie ;)
vecnemlada
Recept zaujimavy, urcite vyskusam, az na tie borovnice su cucoriedky, brusnice su cervene s pikantnou chutou, nie je to to iste borovnice a brusnice.
zuzlik0402
Hodia sa do toho sterilizované brusnice, ktoré väčšinou pridávam do sviečkovej?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia