Marinovaná prepelička na zeleninovom šaláte

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 24. marca 2014
Marinovaná prepelička na zeleninovom šaláte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Marináda:
4 strúčiky
1 ks
200 ml
100 ml
50 g
Na mäso:
4 ks
10 g
50 ml
500 g
200 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na marinádu dáme do nádoby a rozmixujeme na krémovitú hmotu. Bylinky dáme do marinády až nakoniec. Tie nemixujeme, len nasekáme nožom a vmiešame do marinády. Zalejeme ňou prepeličky a necháme odležať jeden deň v chladničke.

  2. 2

    Na druhý deň prepeličky naukladáme na plech a dáme piecť do rúry na 170 °C asi 40 minút. Špargľu ošúpeme, odrežeme konce a dáme variť na 5 minút. Rovnako povaríme aj hrášok.

  3. 3

    Prosciuto nakrájame, mierne opečieme aj s rajčinami, špargľou a hráškom na panvici dozlatista a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a mätou. Pridáme nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame s prepeličkou.

Diskusia k receptu