Marinovaná prepelička na zeleninovom šaláte
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 24. marca 2014
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 24. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Marináda: | |
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
Na mäso: | |
4 ks |
|
|
|
10 g |
|
50 ml |
|
500 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na marinádu dáme do nádoby a rozmixujeme na krémovitú hmotu. Bylinky dáme do marinády až nakoniec. Tie nemixujeme, len nasekáme nožom a vmiešame do marinády. Zalejeme ňou prepeličky a necháme odležať jeden deň v chladničke.
- 2
Na druhý deň prepeličky naukladáme na plech a dáme piecť do rúry na 170 °C asi 40 minút. Špargľu ošúpeme, odrežeme konce a dáme variť na 5 minút. Rovnako povaríme aj hrášok.
- 3
Prosciuto nakrájame, mierne opečieme aj s rajčinami, špargľou a hráškom na panvici dozlatista a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a mätou. Pridáme nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame s prepeličkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu