Zemiakové placky so suchohríbmi fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 10. septembra 2013
Zemiakové placky so suchohríbmi (fotorecept)
Foto: babkamt

Z lesa sme došli hladní. Dostali sme chuť na zemiakové placky . Trochu som časť z nich ozvláštnila tým , že som do nich Zobraziť celý popisZ lesa sme došli hladní. Dostali sme chuť na zemiakové placky . Trochu som časť z nich ozvláštnila tým , že som do nich pridala aj hríby.

Suroviny

7 ks
1 ks
6 strúčikov
1 ČL
5 ks
2 PL
1 hrsť
 na pečenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky som očistila , nastrúhala aj s malou cibuľkou a cesnakom. Pridala som vajíčko , soľ , mleté čierne korenie, majoránku,hladkú múku,hrsť strúhanky, mletý kmín a suchorhíby. Strúhanku ma naučila dávať do placiek suseda . Pridáva sa preto , aby boli chrumkavé placky .Na panvici som zohriala olej a placky som z oboch strán opiekla.Najprv som robila veľké placky , to sú bez hríbov.

    Zemiakové placky so suchohríbmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto malé sú aj s hríbikmi.Len sa tak po nich zaprášilo. Nestačila som ich piecť.

    Zemiakové placky so suchohríbmi (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

pusta
@babkamt , takouto dobrotou dráždiš moju chuť :-)
toto doslova zbožňujem.
dakujem za úžasný receptík.
venusa
Ach, placky. Vzdy ma dostanu. Je to pomerne rychle urobene a vsetci okolo co ich jedia, su akysi spokojnejsi :-) (mozno ta vona). Daju sa plnit a obmienat vsetkymi moznymi surovinami. Taketo som uz robila a davam tiez 2-3 PL struhanky pre chrumkavost. Dobre su aj ked do cesta dame struhaneho ud. syru. Zas ina obmena.
afataga
ach jaj, preco sa sem pozeram pred obedom? :-) skruca mi zaludok :-), placky su placky, jedno z naj jedal, teda aspon pre mna, mas pravdu, s hubami su vyborne, tiez som uz robila, strhanku som neskusala, ja davam trochu vlociek, aby vypili vodu zo zemiakov, v poslednej dobe ich peciem v rure, su menej mastne
caterina
fantazia, milujem placky a s hribami musia byt neskutocne dobre
babkamt
Ďakujem , že ste nahliadli do môjho receptu .@afataga viem , že pečené v rúre sú menej mastné . No mne viac chutia pečené na pavnici . Tiež občas pridávam vločky.@caterina , veru boli dobré .
@venusa so syrom som ešte nerolila. Občas dám na kocky nakrájaný salám.
elixir
Placky so suchohríbmi, to je dokonalé! musím vyskúšať:)
matamurkova
ja som namiesto hribov pouzila do cesta klobasu a boli neskutocne, aj teraz mi pusa slinta za nimi idem asi zrobit :) dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia