Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...
Baklažánové chow mein
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s...
Tajomstvo v palacinke
Palacinky pripravujem nielen nasladko ale aj naslano s rôznymi plnkami. Zeleninovou, so šunkou a syrom,...
Pikantná polievka zo svetlých batátov s hubami
Pripravila som pikantnú ostrú polievku zo svetlých batátov, zázvoru, cesnaku a chilli s hubami, ...
Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.
Špaldové palacinky
Dnes som skúsila urobiť palacinky zo špaldovej múky a rodinke chutili.
Výborné bezlepkové syrové tyčinky
Tieto tyčinky si naozaj obľúbite, sú výborné a môžu ich aj ľudia s bezlepkovou diétou.
Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom
Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom,...
Omeleta à la pizza
Táto omeleta vznikla dnes večer v mojej fantázii a dopadlo to perfektne. Bola to mňamka :)
Placky s cibuľou
Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II. súbor z roku 1988....
Goody Fody steaky chicken style s cuketovými rezancami
Ľahké, rýchle a jednoduché jedlo plné bielkovín a vlákniny.
Rybie filé v čiernej omáčke
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona...
Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, ...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu...
Plnený hermelín
Tento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako...
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.
Čili z kolkárne (kotlíková verzia)
Nakoľko rešpektujem originálne názvy, preto čili z kolkárne... :)
Banánovo-orechové palacinky
Zaujímavá kombinácia chutí, ktorá vznikla z toho čo sme doma mali :) A môj prvý príspevok...
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...
Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...
Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...
Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...