Foto: meow
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako stvorený na leto, ľahký a zasýti. A tiež je Zobraziť celý popisJeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako stvorený na leto, ľahký a zasýti. A tiež je super na bielkovinové dni pri 90 - dňovej diéte :) (a nabudúce si pri fotení papania spravím na stole poriadok!)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si filety z lososa a cuketu. Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, netreba sa toho báť, ja dávam aj šťavu z jedného celého citróna. Posypeme korením na ryby, trochu ho ucapkáme, nech dobre drží. Ak korenie obsahuje soľ, soliť netreba.
- 2
Cuketu prekrojíme po šírke na polovicu a každú polovicu na asi 4 pozdĺžne pásiky. Tiež posypeme rovnakou koreninovou zmesou, ako lososa.
- 3
Do misky si na štvrťky pokrájame cherry paradajky, posypeme trochu korením a premiešame.
- 4
Do misky si pripravíme ľadový šalát, umyjeme, nakrájame na pásiky. K nemu pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pomiešame.
- 5
Teflónovú panvicu len zľahla potrieme olivovým olejom. Keď je rozpálená, pridáme lososa a opečieme z oboch strán. Rovnako opečieme cuketu.
- 6
Keď sú losos aj cuketa hotová, vyberieme ich von. Na rozpálenú panvicu hodíme nakrájané paradajky a za stáleho miešania ich opečieme, stačí naozaj len chvíľka.
- 7
Na tanier naložíme ľadový šalát, ten posypeme opečenými paradajkami. Na vrch uložíme filetu z lososa a cuketu. Papáme s chlebíkom, najlepšie celozrnným.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a viac - menej áno, snažím sa a ď. :)