Tento recept mám z jednej českej stránky, zaoberajúcej sa cvičením a zdravou stravou (rutina.cz). Ale ja som si ho upravila a zjednodušila tak, aby Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej českej stránky, zaoberajúcej sa cvičením a zdravou stravou (rutina.cz). Ale ja som si ho upravila a zjednodušila tak, aby bol rýchlejší a pritom rovnako chutný :) Takto je to naozaj rýchlovka, najlepšia na raňajky alebo olovrant.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olej si dáme rozpáliť na panvicu. Je naozaj dobré použiť olej kokosový, lebo je sladší, ako aj táto omeleta. Jalbko ošúpeme, postrúhame a zmiešame v miske s ostatnými surovinami - s vločkami, škoricou, javorovým sirupom a vajcom. Kto chce, môže dať aj dve vajcia, no omeleta je potom redšia. Na osladenie môžeme pridať aj lyžičku hnedého cukru, ak by nám to len so sirupom bolo málo sladké.
- 2
Na miernom až strednom plameni omeletku osmažíme z oboch strán do zlata (čas pečenia v postupe je len orientačný). Dáme ju na tanier, a môžeme jesť. Ja osobne ju mám rada poliatu javorovým sirupom, ale môžeme si na ňu dať naríklad aj jogurt s kakaom, nastrúhanú mrkvu, nasekané mandle alebo už čokoľvek iné podľa vlastnej chuti :) Celá omeleta vydá aj na dve porcie, resp. pre dvoch ľudí. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu