Bagetka s grilovaným baklažánom, sušenými paradajkami a kozím syrom
Foto: pumaamravec
Túto bagetku si dávam v mojej obľúbenej kaviarni SHTOOR. Je to naozaj dokonalá kombinácia chutí a nikdy jej neodolám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
K tomuto jedlu sa najviac hodí veľká francúzka bageta (celozrnná). Rozrežeme si ju na 3 časti a potom pozdlžne napoly. Olejom zo sušených paradajok ju potrieme z oboch vnútorných strán.
-
2
Na spodnú stranu natrieme kozí syr.
-
3
Baklažán si narežeme asi na 0,4 cm plátky a z oboch strán nasolíme. Necháme cca 20 minút odkvapkať. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a orestujeme na ňom plátky baklažánu. Dajú sa kúpiť aj zavarené grilované baklažány v pohári, ale domáce su domáce:)
-
4
Do bagetky striedavo ukladáme plátky orestovaného baklažánu a sušené paradajky. Nakoniec okoreníme oreganom a sušenou bazalkou. Môžeme ešte ľahko zapiecť aj v bežnom sandwichovači. Môžme podávať so šalátom.
Diskusia k receptu