Pirátska zmes fotorecept

jatanika - fotkajatanika, 8. novembra 2010
Pirátska zmes (fotorecept)
Foto: jatanika

Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na suroviny i prípravu.

4
porcie

Suroviny

800 g
1
40 g
1
500 ml
250 ml
1 lyžica
30 g




Postup

  1. 1

    Mäso odkostíme, nakrájame na väčšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať na hodinu do chladu.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kúsky mäsa obalíme v múke. Ja som použila hladkú celozrnnú.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si v panvici rozohrejeme olej. Kúsky rýb v ňom postupne opečieme z oboch strán domäkka. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, trochu ju rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlata. Pridáme mletú papriku a rascu. Zaprášime múkou (použila som zvyšnú z obaľovania rýb) a opražíme.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vývarom alebo vodou a kyslou smotanou. Pridáme ocot a pretlak.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Omáčku podľa chuti osolíme a za občasného miešania uvaríme.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ryby vložíme späť do panvice s omáčkou a spolu prehrejeme.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo! Podávame s varenými zemiakmi, haluškami alebo ryžou.

    Pirátska zmes (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

matased
Veľmi dobrý nápad z rybacích filiet, ja som nemala fantáziu, ako ich použiť a aspoň raz do týždňa by sa ryby konzumovať mali, tak sa teším, ako toto jedlo vyskúšam...
garanco
Výborný nápad na rybie filety! Pekná príprava!
tetuska
výborný recept, odskúšam, máme najradšej pangasiusa, ale robievam obvyklým spôsobom - vyprážame alebo na masle...
jatanika
ďakujem, ďakujem všetkým... mám z toho veľkú radosť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia