Foto: jatanika
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na suroviny i prípravu.
porcie
Postup
-
1
Mäso odkostíme, nakrájame na väčšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať na hodinu do chladu.
-
2
Kúsky mäsa obalíme v múke. Ja som použila hladkú celozrnnú.
-
3
Medzitým si v panvici rozohrejeme olej. Kúsky rýb v ňom postupne opečieme z oboch strán domäkka. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
-
4
Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, trochu ju rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlata. Pridáme mletú papriku a rascu. Zaprášime múkou (použila som zvyšnú z obaľovania rýb) a opražíme.
-
5
Zalejeme vývarom alebo vodou a kyslou smotanou. Pridáme ocot a pretlak.
-
6
Omáčku podľa chuti osolíme a za občasného miešania uvaríme.
-
7
Ryby vložíme späť do panvice s omáčkou a spolu prehrejeme.
-
8
Hotovo! Podávame s varenými zemiakmi, haluškami alebo ryžou.
Diskusia k receptu