Foto: elixir
Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vode dáme variť ošúpané, pokrájané zemiaky. Umyjeme paradajky a bazalku. Lyžicu oleja zmiešame s lyžičkou medu. Halloumi rozrežeme na dva plátky po dĺžke a ešte prepolíme.
- 2
Pred dovarením zemiakov panvicu rozhorúčime, dáme na ňu halloumi a oprážame z oboch strán do zlatohneda; po obrátení na druhú stranu pridáme do panvice aj cherry paradajky.
- 3
Do uvarených a scedených zemiakov pridáme mlieko, lyžicu olivového oleja, pretlačený cesnak a roztlačíme ich. Dobre premiešame, naložíme na taniere aj s paradajkami, halloumi a bazalkou, a polejeme zmesou oleja a medu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)
@elixir..jednoduch ý recept..to je moja uprednostňovaná voľba..a foto-darí sa ti dobte toto..:-)
Halloumi sa považuje za národný syr Cypru, vyrába sa z kozieho alebo ovčieho a kravského mlieka, s pridaním mäty. možno ho variť, opekať, grilovať, strúhať, jesť priamo, taký ako je. má lahodnú chuť, je ľahko stráviteľný.. často je samostatným jedlom, podáva sa s kyperským červeným vínom, je to pochúťka.
nádherné prudko jedlé foto.
krásny jednoduchý a chutný recept
varecha.pravda.sk/recepty/syrova-grilovacka/19052-recept....
@2010 vdaka, aspon týmto spôsobom v komentároch si rýchlo a včul uložím tvoje pridané recepty
@marienka44 áno, ja to tak robievam, na nepriľnavej panvici ale... on pustí vodu a sa mi zdá, že sa lepšie opečie bez oleja. :)