
Plnené kuracie prsia
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti 20 vyročia sobáša, preto ho mám veľmi rada, a všetkým...

Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...

Grécky (Krétsky) šalát
Výborný zeleninový šalát, recept poznám z Kréty. Hodí sa aj ako hlavné jedlo aj ako...

Fit lievance s ovsenými vločkami
Ovsené vločky rozdrvíme v sekáčiku. Pridáme rozpučené banány (zrelšie), vajcia, mlieko, vanilkový extrakt...

Čokoládová žemľovka z croissantov
Ak zbožňujete kombináciu croissantov alebo vianočky s čokoládou a potrebujete niečo rýchle, určite vyskúšajte!

Bonbóny s cícerom a brusnicami
Cícer si deň vopred namočíme. Potom ho uvaríme domäkka (cca 40 - 50minút). Koľko suchého...

Citrónovo-jogurtová zmrzlina
Túto skvelú zmrzlinu mám zo Chefkoch stránky a môžem povedať, že je jednoducho báječná... je nielenže velmi...

Palacinky z dvoch surovín
Palacinky sú vhodné na obed, večeru aj raňajky. Pre rýchlejší spôsob prípravy vyskúšajte recept na...

Bezlepkové čokoládové muffiny z ryžovej múky
Pečenie nie je žiadna veda. Toho dôkazom je tento jednoduchý bezlepkový recept, ktorého postup by...

Hovädzí steak na banánovom pyré
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso...

Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...

Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou
Tento recept som našla na internete pretože som chcela nejak spotrebovať sušené rajčiny, keďže ale pôvodný recept...

Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...

Mexické kolienka
Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a tabascom.

Pralinky s plnkou zo slaného karamelu
Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, ...

Maková bábovka - Poppy seed cake
Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov v NY Times magazine. Je...

Hanger steak na rozmaríne
Vôbec nie je pravda, že steaky sa robia len zo sviečkovice, inšpiráciu som našla tu:...

Kuracie tikka
Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme...

Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.

Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre!
Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté...

Ako Škóti na Veľkú noc k vajciam prišli...
Kde bolo, tam bolo, Janko Drotár sa raz do sveta vybral a Marka mu do...

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.