Foto: janikbj
Postup
-
1
Z preosiatej múky, vychladnutých prelisovaných zemiakov, práškového cukru, masla,žĺtka a v mlieku roztopeného droždia (15g je cca 1/3 kocky) vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste podkysnúť (droždia je tam máličko,takže sa nebude konať žiadne veľké kysnutie, neľakajte sa :-).
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Väčšou časťou rozvaľkaného cesta vyložíme vymastený a múkou vysypaný hlboký plech (kraje cesta potiahneme vyššie). Tvaroh, vajíčka, vanil.cukor, kryštál.cukor, strúhanú citrónovú kôru a vanilkový puding (prášok - nevaríme puding!!!) spolu zmiešame a vylejeme na cesto. Na to poukladáme ovocie (napr. zavárané marhule) a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta.
- 3
Vrch jemne popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme. Koláč krájame až dobre vychladnutý, aby tvarohová hmota poriadne stuhla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga , u nás problém podobný,ale fotený bol úplne posledný kúsok, preto aj taká narýchlo fotka, neskôr by už bolo príliš neskoro.
@marosko566 , budem rada, keď vyskúšaš a nepochybujem, že bude chutiť, tvarohové koláče sú proste klasika a nikdy nesklamú :-)