Tvarohové kocky zo zemiakového cesta

janikbj - fotkajanikbj, 15. novembra 2013
Tvarohové kocky zo zemiakového cesta
Foto: janikbj

Suroviny

200 g
200 g
30 g
60 g
1 ks
15 g
4 PL
2 ks
500 g
1 ks (alebo Zlatý klas)
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, vychladnutých prelisovaných zemiakov, práškového cukru, masla,žĺtka a v mlieku roztopeného droždia (15g je cca 1/3 kocky) vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste podkysnúť (droždia je tam máličko,takže sa nebude konať žiadne veľké kysnutie, neľakajte sa :-).

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Väčšou časťou rozvaľkaného cesta vyložíme vymastený a múkou vysypaný hlboký plech (kraje cesta potiahneme vyššie). Tvaroh, vajíčka, vanil.cukor, kryštál.cukor, strúhanú citrónovú kôru a vanilkový puding (prášok - nevaríme puding!!!) spolu zmiešame a vylejeme na cesto. Na to poukladáme ovocie (napr. zavárané marhule) a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta.

  3. 3

    Vrch jemne popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme. Koláč krájame až dobre vychladnutý, aby tvarohová hmota poriadne stuhla.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Janielka, koláčik vyzerá krásne a zaujímavo, veru stojí za vyskúšanie, už aj ide do KK a 5* máš tiež u mňa jasných :)
tvarohovy kolacik v akychkolvek variaciach, mnam, palec hore (y) :)