Foto: frezia68
Síce Šrácov ekrazit proti neduhom sa mi veľmi páči, ale pre slabšie nátury pomáha aj tento silný vývar zo sliepky, hovädziny so špikovou kosťou Zobraziť celý popisSíce Šrácov ekrazit proti neduhom sa mi veľmi páči, ale pre slabšie nátury pomáha aj tento silný vývar zo sliepky, hovädziny so špikovou kosťou a k tomu kopec zeleniny. Vyskúšajte. Ak chrípku nepoloží na lopatky, aspoň si pochutnáme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak chceme dobrý vývar ( a nemáme odložený v mrazničke ),tak rozštvrtenú sliepku s hovädzím mäsom dáme pomaličky bublať už o 7.-ej hod. Pridám strúčiky cesnaku,cibuľu aj so šupkou,lebo pridá vývaru peknú farbu.Nové korenie a čierne korenie,prikryjem a nestarám sa,nech si buble.Zišiel by sa pomalý hrniec,ale........aj tak sa dá.Tu som nefotila,laptop na linke zavadzia a bolo ešte šero :-)
- 2
Po dvoch hod. pozriem,či sliepka sa oddeľuje od kostí a v tom prípade vyberiem a varím len hovädzie.Ak je v celku,nech ďalej pomaly vrie.Aj tak časť mäsa pomeliem,či pridám k prívarku,tak nech je mäkké.A kto obľubuje špik,ten sa poteší,natrie na chlieb,osolí a baští.
- 3
Očistenú zeleninu nakrájam na kolieska,kocky a či pásiky.Podusím na troche oleja,pridám strúhaný zázvor a podlejem časťou precedeného vývaru.Zvyšný vývar nechám vychladnúť,odmastím a uložím na horšie časy do mrazničky,veď sa zíde.
- 4
Ak mám petržlen,vrch odrežem a dám do vody,na parapete onedlho pustí lístky a v kuchyni sa vňať zíde.Táto je z čerstvého petržlenu,je väčšia. Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !
- 2
resp.ekrazit.Si šikovná.
moja milá-to je sila!!!takúto "silnú" polievku varievala moja babka..potom mama..teraz-občas-ja sama..malá zmena: naša polievka kapustu + hrášok + zázvor nemá..zato kelový list..niekedy zemiak celý..
toto je poctivé jedlo...:-)
takúto polievku mám rád, ale miesto kapusty pridávam kel a pór.
Keď je mäso mäkké vytiahnem ho aj so špikom, nastrúham kopec
chrenu a a dlávim a dlávim a dlávim.
prečo , prosím ťa nemôžem vypestovať takú vňaťku ako ty? X x
som to skúšal aj vodu menil a stále to hnilo. A nad vodou to
levituje ???
no tak vysvetlím: cibuľu, veľkú, zimnú položím na pohár, trebárs z horčice, či z majolky, do ktorého dám vodu tak, aby sa jej cibuľa nedotýkala, čiže hrdlo pohára musí mať menší priemer ako cibuľa,
po čase korienky cibule sa budú napájať z vody a cíbiky vyrastú v plnej kráse a chuti :-) nedávaj to nad radiátor