veľmi rýchly a jednoduchý recept, slimáčiky robím pomerne často, keďže chutia aj chlapom :)
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks |
|
|
|
|
| mrazená alebo v konzerve |
|
| cca 15 plátkov |
|
| , môžu ale nemusia byť |
|
|
|
|
| cca 100-150 g |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme.
- 2
Potrieme kečupom, posypeme oreganom, osolíme.
- 3
Poukladáme nakrájanú šunku, kukuricu, šampiňóny, nastrúhaný syr, môžme pre chuť aj trochu cibule.
- 4
Zvinieme a závin režeme na kolieska, aspoň 2 cm hrubé (nie ako ja na prv krát, viď na obrázku), aby všetko z vnútra pri pečení nevytieklo. Poukladáme na plech, ktorý netreba nijak vymastiť. Potrieme žĺtkom okraje aj vrch a pečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu