Pizzové slimáčiky

gablerovaj - fotkagablerovaj, 23. marca 2011

veľmi rýchly a jednoduchý recept, slimáčiky robím pomerne často, keďže chutia aj chlapom :)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
 mrazená alebo v konzerve
cca 15 plátkov
 , môžu ale nemusia byť
cca 100-150 g
 podľa chuti
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme.

  2. 2

    Potrieme kečupom, posypeme oreganom, osolíme.

  3. 3

    Poukladáme nakrájanú šunku, kukuricu, šampiňóny, nastrúhaný syr, môžme pre chuť aj trochu cibule.

  4. 4

    Zvinieme a závin režeme na kolieska, aspoň 2 cm hrubé (nie ako ja na prv krát, viď na obrázku), aby všetko z vnútra pri pečení nevytieklo. Poukladáme na plech, ktorý netreba nijak vymastiť. Potrieme žĺtkom okraje aj vrch a pečieme.

Diskusia k receptu

lucincek
jej toto poznám, fakt sú skvelé, minule sme ich robili u kamarátky.... :))
zdenkab
Je to výborné, robievam každý týždeň synovi-študentovi, keď ide na internát. Tá druhá časť cesta sa spraví tak isto, prípadne sa dá naplniť inými prísadami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia