Štrúdľa
Štrúdľa

Hruškovo-jablková štrúdľa

teri91 - fotkateri91, 10. marca 2020
Hruškovo-jablková štrúdľa
Foto: teri91

Táto štrúdľa je veľmi jednoduchá, ale za to očarí výbornou vláčnou chuťou.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g
150 - 170 ml
1 ČL
Maslový plát:
200 g
30 g
Plnka:
3 ks
3 ks
1 ČL
 sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Do misky dáme múku, soľ a na kocky nakrájané maslo. Vytvoríme drobenku.

  2. 2

    Do drobenky prilievame vodu podľa potreby a vypracujeme cesto. Cesto bude lepkavejšie, ale nie príliš. V takom prípade ešte pridáme múku.

  3. 3

    Cesto zabalíme do fólie a vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  4. 4

    Maslový plát: Zmäknuté maslo zmiešame s múkou a vytvoríme hladkú pastu.

  5. 5

    Túto pastu dáme medzi dva kusy fólie a zľahka vyvaľkáme na obdĺžnik. Vložíme do chladničky na 15-20 minút.

  6. 6

    Vychladené cesto a maslový plát vyberieme z chladničky a ostránime z nich fóliu. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a položíme naň maslový plát.

  7. 7

    Obdĺžnik preložíme na tretiny, otočíme, opäť rozvaľkáme na obdĺžnik, preložíme na tretiny a vložíme do chladničky na 15 minút. Tento postup opakujeme ešte 2x a cesto vždy necháme zachladiť.

  8. 8

    Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame nahrubo.

  9. 9

    Z nastrúhaných jabĺk a hrušiek vyžmýkame prebytočnú šťavu a ovocie ochutíme škoricou, medom a hrozienkami, ktoré môžeme namočiť do rumu.

  10. 10

    Vyvaľkáme cesto na obdĺžnik, ktorý rozdelíme na tretiny. Do strednej navrstvíme plnku asi 3 cm od okrajov.

  11. 11

    Kraje cesta zahneme, aby plnka nevytekala. Bočné tretiny cesta narežeme na pásiky a striedavo prekladáme na plnku. Raz z ľavej, potom z pravej strany.

    Hruškovo-jablková štrúdľa - obrázok 11
  12. 12

    Pečieme na 180 °C približne 30-40 minút.

  13. 13

    Dobrú chuť :)

    Hruškovo-jablková štrúdľa - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, obdivuji tvoji píli - udělat si svoje lístkové těsto. Trochu to chtělo déle péct, ale to je drobný detail. Jsi šikulka!
používateľ nemá avatar
123
kraása, dala by som si kúsok, ale robiť to iba pre seba nebudem/mám doma diabetika a celiatika/
1x teri91