Foto: teri91
Táto štrúdľa je veľmi jednoduchá, ale za to očarí výbornou vláčnou chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Do misky dáme múku, soľ a na kocky nakrájané maslo. Vytvoríme drobenku.
- 2
Do drobenky prilievame vodu podľa potreby a vypracujeme cesto. Cesto bude lepkavejšie, ale nie príliš. V takom prípade ešte pridáme múku.
- 3
Cesto zabalíme do fólie a vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
- 4
Maslový plát: Zmäknuté maslo zmiešame s múkou a vytvoríme hladkú pastu.
- 5
Túto pastu dáme medzi dva kusy fólie a zľahka vyvaľkáme na obdĺžnik. Vložíme do chladničky na 15-20 minút.
- 6
Vychladené cesto a maslový plát vyberieme z chladničky a ostránime z nich fóliu. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a položíme naň maslový plát.
- 7
Obdĺžnik preložíme na tretiny, otočíme, opäť rozvaľkáme na obdĺžnik, preložíme na tretiny a vložíme do chladničky na 15 minút. Tento postup opakujeme ešte 2x a cesto vždy necháme zachladiť.
- 8
Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame nahrubo.
- 9
Z nastrúhaných jabĺk a hrušiek vyžmýkame prebytočnú šťavu a ovocie ochutíme škoricou, medom a hrozienkami, ktoré môžeme namočiť do rumu.
- 10
Vyvaľkáme cesto na obdĺžnik, ktorý rozdelíme na tretiny. Do strednej navrstvíme plnku asi 3 cm od okrajov.
- 11
Kraje cesta zahneme, aby plnka nevytekala. Bočné tretiny cesta narežeme na pásiky a striedavo prekladáme na plnku. Raz z ľavej, potom z pravej strany.
- 12
Pečieme na 180 °C približne 30-40 minút.
- 13
Dobrú chuť :)
Tiež Štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne :)
Áno, taktiež som sa po prekrojení zľakla, na druhýkrát ju nechám ešte piecť o 5 minútiek dlhšie. Našťastie ale surová nebola a chutila veľmi dobre :)
Ďakujem veľmi pekne :)
Ďakujem, tvoj komentár ma veľmi potešil :)
Veru ani prášok do pečiva. Som veľmi rada, že sa koláčik páči :)
Ďakujem za pochvalu :)