Bezlepkový čokoládový zákusok s jahodami
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Cesto: | |
200 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
80 g (bezlepková múčna zmes na perníky a medovníky) |
|
250 g |
|
220 g |
|
120 g |
|
5 ks |
|
1,5 PL |
|
350 g |
|
Plnka: | |
300 g (16 %) |
|
200 g |
|
Na vysypanie formy: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu. Zľahka vareškou pridáme Cake mix, Fine mix a Kakao tmavé.
- 2
Formu vymastíme a vysypeme ryžovou múkou. Rovnomerne rozotrieme cesto. Poukladáme nakrájané jahody a upečieme pri 180 °C cca 40 minút.
- 3
Plnka: Čokoládu na plnku roztopíme a do horúcej ihneď vmiešame kyslú smotanu. Rozotrieme na vychladnutý koláč a vrch dozdobíme jahodami.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu