Sladké orechové keksy

mlsalka - fotkamlsalka, 5. júla 2012
Sladké orechové keksy
Foto: mlsalka

Inšpirovala som sa všelijakými suchármi, polystyrénmi a sušienkami od Margaretky http://varecha.pravda.sk/recepty/susienky-bez-pecenia-fotorecept/29355-recept.html :-D

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

70 g
70 g
70 g
1 PL
70 g sušené
1 hrsť
1 hrsť
1/3 hrnček
 podľa chuti
1 PL
1 hrsť
poleva:
3-5 PL
4-6 PL




Postup

  1. 1

    Orechy namočíme až zmäknú. Potom osušíme a nasekáme nahrubo. Hrozienka tiež nasekáme nahrubo. Pridáme od oka mletý mak, rôzne semienka a pridala som aj šťavu z polovice mandarinky. Pridáme podľa chuti med a ostatne suroviny. Premiešame. (Pred rozotieraním môžeme dať na chvílu do chladničky)

  2. 2

    Pripravíme si dosku alebo plech a vystelieme fóliou. Zmes rozotrieme a vytvarujeme. Bude sa to trochu drobiť, ale po stuhnutí kokosového oleja to bude držať pokope (ako vždy :-D). Dáme do chladničky/mrazničky stuhnúť.

    Sladké orechové keksy - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme polevu zmiešaním kokosového oleja a kakaového prášku. Vyberieme náš výtvor z chladničky a polevu pekne rozotrieme na vrchu. Nakrájame na tyčinky alebo ako chceme. :-)

    Sladké orechové keksy - obrázok 3
  4. 4

    V týchto horúčavách skladujeme stále v chladničke, aby zostali stále tuhé.

Diskusia k receptu

pivonka
Už je v kk, ale predsa otázka - kde kupuješ kokosový olej?
mlsalka
@pivonka kupujem v e-shopoch, ale musim ist pozret nejake kamenne bio obchody, lebo sa mi rychlo mina :-))
mlsalka
@lorain20 namiesto kokos.oleja mozes pridat rozpustene maslo, len to je asi "tucnejsie". @medovnicek nie ze "mozu byt" oni aj su chutne, zdrave a dost syte :-D staci jeden a mam dost.
astheart
Kokosový olej nemám, ale mám ještě asi polovinu kostky kokosového tuku (nevím, jestli se tady dá koupit, přivezla jsem ho z Dánska). Asi by se to dalo použít taky, co myslíš?
Jenom začínám mít zmatek v těch tucích, :( ... Léta jsem si myslela, že o chemii a biochemii dost vím, ale v poslední době se informace o tucích a o tom, které ano, které ne diametrálně různí podle zdroje, odkud ty informace čerpáte. Některé říkají, že kokosový tuk obecně je velmi nevhodný pro lidský organizmus...... Já už fakt nevím.... :(
jeka
olej sa dá kúpiť aj v obchodoch so zdravotnými potrebami
mlsalka
@astheart no v dnesnej dobe si uz asi nemozeme byt naisto v nicom. kokosovy olej ziskany tepelne ci ako nie je zevraj velmi dobry, ten panensky ma byt najlepsi. inak myslim, ze mozes pouzit aj tu kokosovu kocku :-) ide o to, aby ten tuk stuhol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia