Tekvicové cappuccino s jadierkami
Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do orestovanej cibule na oleji vložíme očistenú natrúhanú tekvicu podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Rozmixujeme, zjemníme smotanou a maslom, dochutíme soľou a korením.
- 2
Dekorácia – vajce a mlieko speníme, tekvicové semiačka orestujeme nasucho a prelejeme tekvicovým olejom.
- 3
NÁŠ TIP: Tekvicové semiačka sú veľmi zdravé, 45%-ná kyselina linolová, ktorú obsiahujú, ako aj fytosterín, sú vedené ako lieky na močový mechúr a prostatu, ale ich vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín poskytuje aj ochranu proti vzniku srdcového infarktu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/tekvicov%C3%BD-olej-...