Tekvicové cappuccino s jadierkami

Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
Tekvicové cappuccino s jadierkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

3 PL
1 ks
0,4 l
0,8 l
450 g
20 g
Dekorácia:
0,2 l
1 ks




Postup

  1. 1

    Do orestovanej cibule na oleji vložíme očistenú natrúhanú tekvicu podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Rozmixujeme, zjemníme smotanou a maslom, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Dekorácia – vajce a mlieko speníme, tekvicové semiačka orestujeme nasucho a prelejeme tekvicovým olejom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Tekvicové semiačka sú veľmi zdravé, 45%-ná kyselina linolová, ktorú obsiahujú, ako aj fytosterín, sú vedené ako lieky na močový mechúr a prostatu, ale ich vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín poskytuje aj ochranu proti vzniku srdcového infarktu.

Diskusia k receptu

marlen
krásne aj chutné, len keby sa ten tekvicový olej tak rýchlo nekazil.
marlen
dobrý nápad, to "vtáčie mlieko"- myslím bielu halušku z vajíčka.......
huck
Tu v HR použivame tekvicovy olej do zemiakoveho šalatu, na pripravu jedal z roznych druhov tekvice a može sa kupit aj v obchodoch pod menom Bućino ulje v malych 2,5 dcl flaškach max 0,5 lit. a fakt je dost drahe. Ma fantasticku chut po praženych (pečenych) tekvičnych zrnkach. Prava delicia.