
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Huby ako bravčové pečené
Na pekáč poukladáme očistené a umyté klobúky mladých plodníc rýdzika surovičkového, potrieme ich masťou, osolíme,...

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Ružičkový kel v mletom mäse
Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch... niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu...

Ovocná tortička
Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, ...

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...

Sójový steak so zeleninou
Sójové plátky si dáme variť deň vopred , uvaríme ich do mäkka v takom silnom...

Kuracie medajlónky bez škrupinky
Receptík je veľmi jednoduchý, a čo ma prekvapilo, veľmi chutný :). Zostali mi zo...

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...

Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Vianočné guľaté šťastie
Vždy na Vianoce pečiem recepty mojej starej mamy. Sú to také milé spomienky. Ja si...

Zemiaková kaša s cesnakom
Tak tento recept , vznikol dnes len tak , lebo mam obcas chutky jak tehotna :) a...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...