Foto: angelheart
Cestoviny so sójovým mäsom a paradajkami
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójové mäso povaríme - tak ako nám najviac chutí. Ja zvyknem dať do vody zeleninový bujón, nasypať sójové plátky alebo rezance a posypať mletou červenou paprikou. Kým sa varí sójové, nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak. Sójové mäso po uvarení scedíme (vodu nevylievame všetku, ešte sa bude hodiť), vyžmýkame a nakrájame nadrobno.
-
2
Na panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu a sójové mäso.
-
3
Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky.
-
4
Keď je sójové mäso zľahka osmažené, pridáme nakrájané paradajky a polovicu pripraveného cesnaku. Premiešame.
-
5
Občas po troche prilejeme vodu, v ktorej sme varili sójové mäso a dusíme. Pred koncom osolíme, pridáme zvyšok cesnaku, posypeme oreganom a dusíme už len chvíľku.
-
6
Premiešame s cestovinami a podávame. Na záver môžeme, ale nemusíme posypať syrom.
ja niečo také robievam s bielym nastrúhaným tofu,
pridávam na konci čerstvé lístky bazalky