
Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Vianočný mangový chlebík
Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík...

Cupcakes so zajačími uškami
Pre veselú Veľkú noc budú tieto mafiny so zajačími uškami ako stvorené.

Malinový koktail so šumovým vínom
Novoročný prípitok si zaslúži niečo extra. Vyskúšajte tento malinový koktail na báze sektu.

Čokoládové košíčky s višňami
Rýchly dezert len z troch surovín. Do hrnca dáme čokoládu a maslo a necháme roztopiť na...

Novoročné guličky
1. Krupicu v miske zalejeme horúcim mliekom a necháme vsiaknuť. Pridáme maslo, roztlačíme vidličkou,...

Vegánske perníčky s matcha a s cviklovým práškom
Perníčky pre tých, ktorí uprednostňujú vegánsku stravu alebo radi experimentujú a chcú svoj vianočný stôl obohatiť...

Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

Krémová pórová s hríbami
Túto polievku vymyslela moja mama len tak náhodne podľa toho čo bolo vtedy práve doma. Je...

Rýchla ryžová kaša
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne...

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Cuketové muffiny s kukuričnou múkou
Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.

Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

Zeleninové lečo s ryžou
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Jogurtovo-kokosové bonbóny s bielou čokoládou
Rýchlo hotové a neodolateľne dobré nepečené guľky vám osladia deň!

Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Bezlaktózové palacinky
Bezlaktózove palacinky sú úplne rovnaké ako klasické, iba namiesto obyčajného mlieka použijeme bezlaktózové.

Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....