Šúľance
Šúľance

Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
1 ks
200 g
100 g
100 g
100 ml (aspoň 40 %)
200 g
100 g
50 g
100 ml (33 %)
1 ks




Postup

  1. 1

    Vychladnuté, v šupke uvarené zemiaky očistíme a pomelieme s uvarenou bielou špargľou najemno. Pridáme vajíčko, múku a soľ. Ručne vypracujeme cesto, z ktorého urobíme šúľance veľkosti malíčka.

  2. 2

    Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zozbierame sitkom a ešte teplé zasypeme polovicou kryštálového cukru. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone vyšľaháme so smotanou, s práškovým cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.

  4. 4

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme zvyšný kryštálový cukor, necháme skaramelizovať, pridáme ovocie, šúľance a flambujeme alkoholom. Servírujeme s pripraveným krémom z mascarpone a môžeme dozdobiť čerstvou mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia