Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vychladnuté, v šupke uvarené zemiaky očistíme a pomelieme s uvarenou bielou špargľou najemno. Pridáme vajíčko, múku a soľ. Ručne vypracujeme cesto, z ktorého urobíme šúľance veľkosti malíčka.
- 2
Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zozbierame sitkom a ešte teplé zasypeme polovicou kryštálového cukru. Necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone vyšľaháme so smotanou, s práškovým cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.
- 4
Na panvici roztopíme maslo, pridáme zvyšný kryštálový cukor, necháme skaramelizovať, pridáme ovocie, šúľance a flambujeme alkoholom. Servírujeme s pripraveným krémom z mascarpone a môžeme dozdobiť čerstvou mätou.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu