Mäsový koláč
Mäsový koláč

Bezlepkový zabíjačkový koláč

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 17. októbra 2023. Komerčný recept.
Bezlepkový zabíjačkový koláč
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Hľadáte recept na slaný koláč, ktorý aj zasýti? Klikli ste na správny recept.

20+15 minút
na 170/180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ks
140 g
1 PL
Plnka:
400 g mleté
150 g
100 g
2 PL
2 strúčiky
500 g
100 g
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke 20 minút.

  2. 2

    Cibuľku s klobásou nakrájame na drobno a orestujeme spolu s mäsom. Ochutíme cesnakom, soľou, pridáme pretlak a ostatné koreniny. Krátko spolu podusíme.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ich roztlačíme, osolíme, pridáme smotanu a vymiešame hustú kašu.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a môžeme vysypať fazuľou, aby sa koláč zaťažil a nenafúkol. Pečieme pri 170 °C 20 minút.

  5. 5

    Fazuľu s papierom odstránime a na predpečené cesto natrieme mäsovú plnku. Cukrárske vrecko naplníme zemiakovou kašou a nastriekame na koláč. Dopečieme 15 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia