Bezlepkový zabíjačkový koláč

Foto: Potravinarskavyrobaliana
Hľadáte recept na slaný koláč, ktorý aj zasýti? Klikli ste na správny recept.
na 170/180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 140 g |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 400 g mleté |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 strúčiky |
|
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| Na dochutenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke 20 minút.
- 2
Cibuľku s klobásou nakrájame na drobno a orestujeme spolu s mäsom. Ochutíme cesnakom, soľou, pridáme pretlak a ostatné koreniny. Krátko spolu podusíme.
- 3
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ich roztlačíme, osolíme, pridáme smotanu a vymiešame hustú kašu.
- 4
Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a môžeme vysypať fazuľou, aby sa koláč zaťažil a nenafúkol. Pečieme pri 170 °C 20 minút.
- 5
Fazuľu s papierom odstránime a na predpečené cesto natrieme mäsovú plnku. Cukrárske vrecko naplníme zemiakovou kašou a nastriekame na koláč. Dopečieme 15 minút pri 180 °C.
Tiež mäsový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu