Cibuľa s mäsovou plnkou
Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50-55 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu a zohrejeme ju. Pridáme očistenú cibuľu, 2 – 3 minúty varíme, potom cibule vyberieme do ľadovej vody.
- 2
Keď cibuľa vychladne, z vrchnej časti odrežeme asi tretinu a vyberieme vnútornú časť tak, aby ostali vonkajšie 2 – 3 vrstvy. Vnútornú časť rozkrájame na malé kúsky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme k mletému mäsu.
- 3
Všetko osolíme, okoreníme, pridáme vajce, parmezán, drvený cesnak a petržlen. Necháme odstáť.
- 4
Cibule naplníme plnkou a v rúre pečieme asi 40 minút. Klobúky tiež pečieme, ale len 10 – 15 minút. Podávame spolu s klobúkom. Ako prílohu podávame zemiakové pyré alebo varené zemiaky s petržlenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu