Cibuľa s mäsovou plnkou

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Cibuľa s mäsovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
50-55 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
8 ks
1 menší zväzok
30 g
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu a zohrejeme ju. Pridáme očistenú cibuľu, 2 – 3 minúty varíme, potom cibule vyberieme do ľadovej vody.

  2. 2

    Keď cibuľa vychladne, z vrchnej časti odrežeme asi tretinu a vyberieme vnútornú časť tak, aby ostali vonkajšie 2 – 3 vrstvy. Vnútornú časť rozkrájame na malé kúsky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme k mletému mäsu.

  3. 3

    Všetko osolíme, okoreníme, pridáme vajce, parmezán, drvený cesnak a petržlen. Necháme odstáť.

  4. 4

    Cibule naplníme plnkou a v rúre pečieme asi 40 minút. Klobúky tiež pečieme, ale len 10 – 15 minút. Podávame spolu s klobúkom. Ako prílohu podávame zemiakové pyré alebo varené zemiaky s petržlenom.

Diskusia k receptu

anett91
Recept vyzerá zaujímavo, ale prečo som ho našla medzi bezmäsitými jedlami? Hh :)