Kysnutá haruľa

terka47 - fotkaterka47, 30. júna 2014

Suroviny

1/2 kg
5  dkg
1/4 kg
2 - 3 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Necháme vykysnúť kvasnice v pohári mlieka.Zzo surových zemiakov zlejeme vodu,polejeme ich niekolkými lyžicami horúceho mlieka ,pridáme uvarené zemiaky ,sol,korenie majorán ,vajce a vykysnuté kvasnice a zamiesime cesto.Nakoniec primiešame zomleté oškvarky.Cesto nalejeme do pekáča vymasteného masťou alebo olejom,necháme pokysnuť 1/2 hod.pokvapkáme olejom ,upečieme do červena.Podávame s kapustovým šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Žilinský kraj, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

danda3
Raz som takúto haruľu robila, bolo to vynikajúce, odporúčam.☺

Zaujímavé video z archívu TV Varecha