Rybie filé v kokosovom kabátiku

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
600 g
3 ks
200 ml
3 PL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici doružova opražíme strúhaný kokos. Keď trochu vychladne, primiešame k nemu žĺtok a PL citrónovej šťavy.

  2. 2

    V tejto zmesi obalíme kúsky filé. Zeler očistíme, pokrájame na tenké plátky a povaríme v slanej vode domäkka. Banány olúpeme, pokrájame na kolieska a na rozohriatom masle opečieme z oboch strán dozlatista.

  3. 3

    Do vymastenej ohňovzdornej misy uložíme banány a zeler a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme podľa chuti rozmiešali korenie karí. Navrch rozložíme filé obalené v kokosovej zmesi.

  4. 4

    Všetko dáme približne na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia