20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici doružova opražíme strúhaný kokos. Keď trochu vychladne, primiešame k nemu žĺtok a PL citrónovej šťavy.
- 2
V tejto zmesi obalíme kúsky filé. Zeler očistíme, pokrájame na tenké plátky a povaríme v slanej vode domäkka. Banány olúpeme, pokrájame na kolieska a na rozohriatom masle opečieme z oboch strán dozlatista.
- 3
Do vymastenej ohňovzdornej misy uložíme banány a zeler a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme podľa chuti rozmiešali korenie karí. Navrch rozložíme filé obalené v kokosovej zmesi.
- 4
Všetko dáme približne na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu