Hallowenske cupcaky s hruškami
mesačník Varecha, 31. októbra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 70 g |
|
| 4 PL |
|
| štipka |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| 2 ČL |
|
| 3 ks malé |
|
| Na krém: | |
| 350 g |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
| Na ozdobu: | |
| 4 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo izbovej teploty, žĺtky a trstinový cukor vyšľaháme do peny a nakoniec zamiešame hruškovú marmeládu. Bielky vyšľaháme so soľou a s kryštálovým cukrom na pevný sneh.
- 2
Múku preosejeme so sódou a po častiach zapracujeme do maslového základu. Potom primiešame najemno nakrájané hrušky a nakoniec sneh.
- 3
Cesto plníme do pripravených formičiek na mafiny, ktoré sme vystlali mafinovými košíčkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 4
Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom a zľahka zafarbíme gélovou farbou. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou a hladkou trubičkou. Tvoríme vlnky a vytvoríme vzhľad mozgu.
- 5
Jahodovú marmeládu zahrejeme na miernom ohni, primiešame škrob a červenú gélovú potravinársku farbu a na krém pridáme červenokrvavú polevu.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu