Hruškové cupcakes
Hruškové cupcakes

Hallowenske cupcaky s hruškami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. októbra 2022
Hallowenske cupcaky s hruškami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
3 ks
70 g
4 PL
štipka
2 PL
150 g
2 ČL
3 ks malé
Na krém:
350 g
5 PL
Na ozdobu:
4 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty, žĺtky a trstinový cukor vyšľaháme do peny a nakoniec zamiešame hruškovú marmeládu. Bielky vyšľaháme so soľou a s kryštálovým cukrom na pevný sneh.

  2. 2

    Múku preosejeme so sódou a po častiach zapracujeme do maslového základu. Potom primiešame najemno nakrájané hrušky a nakoniec sneh.

  3. 3

    Cesto plníme do pripravených formičiek na mafiny, ktoré sme vystlali mafinovými košíčkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  4. 4

    Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom a zľahka zafarbíme gélovou farbou. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou a hladkou trubičkou. Tvoríme vlnky a vytvoríme vzhľad mozgu.

  5. 5

    Jahodovú marmeládu zahrejeme na miernom ohni, primiešame škrob a červenú gélovú potravinársku farbu a na krém pridáme červenokrvavú polevu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia