Crostini s uhorkovými špagetami a rozbífom
Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 31. decembra 2014
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 31. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku vcelku osolíme, okoreníme, potrieme worcesterskou omáčkou a prudko opečieme na panvici s olivovým olejom.
- 2
Po opečení natrieme mäso dijonskou horčicou a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C asi na 40 minút, ešte lepšie je použiť teplomer na pečenie – teplota vnútri mäsa musí byť v rozmedzí 52–54 °C.
- 3
Mäso vyberieme, vložíme do alobalu a necháme oddýchnuť. Uhorku očistíme, nakrájame na dlhšie rezance pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, kôpor a zľahka premiešame.
- 4
Biely chlieb nakrájame na centimetrové plátky a opečieme dochrumkava. Na opečený chlieb položíme uhorkové špagety a rozbíf nakrájaný na tenké plátky. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nešťastné automatické orezávanie titulky...