Crostini s uhorkovými špagetami a rozbífom

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 31. decembra 2014
Crostini s uhorkovými špagetami a rozbífom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks (alebo bageta alebo ciabatta)
500 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku vcelku osolíme, okoreníme, potrieme worcesterskou omáčkou a prudko opečieme na panvici s olivovým olejom.

  2. 2

    Po opečení natrieme mäso dijonskou horčicou a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C asi na 40 minút, ešte lepšie je použiť teplomer na pečenie – teplota vnútri mäsa musí byť v rozmedzí 52–54 °C.

  3. 3

    Mäso vyberieme, vložíme do alobalu a necháme oddýchnuť. Uhorku očistíme, nakrájame na dlhšie rezance pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, kôpor a zľahka premiešame.

  4. 4

    Biely chlieb nakrájame na centimetrové plátky a opečieme dochrumkava. Na opečený chlieb položíme uhorkové špagety a rozbíf nakrájaný na tenké plátky. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia