
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami

Teplý cestovinový šalát s pórom
Ak potrebujete rýchle a výživné jedlo, siahnite po teplom šaláte s pórom. Ak k nemu...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Zemiakovo-žihľavový šalát
Ako príloha k mäsu, alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce....

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...

Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...

Letný bravčový guláš
Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo,...

Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...

Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...

Cuketová nátierka
Keďže v pivnici čakajú ešte nejaké zvýšky z vlaňajšej úrody, rozhodla som sa ich zúžitkovať......

Hydinové frikasé s ovocím
Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pokrájané sušené ovocie...

Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....

Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom
Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa...

Šťavnaté a hrejivé mleté hovädzie
Pre tieto chladnejšie dni priam ako stvorené... vďaka štipľavým papričkám tým dupľom zahreje :-) Pravdupovediac, ...

Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...

Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...

Kurací paprikáš na zelerových stonkách s maslovými haluškami
Paprikáše, ale aj „perkelty“ a guľáše, predstavujú – teda aspoň u mňa – lahodnú gastronomickú...

Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....

Pangasius s nivou
Viete ako chutí ryba s nivou? Ja už áno. Najprv som si nebola istá.....

Kolienko na koreňovej zeleninke
Ahojte milovníci bravčového kolena. Pridávam tu recept, v ktorom som upiekol bravčové koleno s použitím...

Segedínsky guláš so sójovými kockami
Na sójové kocky nalejeme 0, 5 l teplého hovädzieho vývaru z kostí a prikryté necháme nasiaknuť asi...

Zeleninové špagety so slaninou
Nadrobno nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme nastrúhanú zeleninu a dusíme, až sa voda odparí.

Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou
Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som...

Hríbové rizoto
Hríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov, ale...

Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...

Záhradnícke rezne
Zadné hovädzie mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime...

Karí rizoto so sójovými kockami
Najsamprv si namočíme soju a huby/v mojom prípade zmäs sušených/. Cibuľku si speníme na oleji,

Tmavý halibut so šafranovou omáčkou
Ak sa dostanete k nádherným filetom bielej ryby, treba si ich náležite vychutnať. Tmavý halibut...

Kelová roláda
Príprava je veľmi jednoduchá, roláda veľmi chutná a efektná, vhodná i ako výborné prekvapenie...

Karí s bravčovým mäsom
Komerčný recept<br /> Jedlá ázijskej kuchyne sú známe predovšetkým originálnou chuťou a výbornou zmesou korenín. Podravka ochucovadlo...