Kapustový prívarok

dorisa - fotkadorisa, 28. októbra 2010

Minule, keď som robila zemiakové gule s údeným mäskom, tak varecháči chceli k tomu kapustový prívarok, našla som recept, uverejňujem. Ja robím niečo podobné, Zobraziť celý popisMinule, keď som robila zemiakové gule s údeným mäskom, tak varecháči chceli k tomu kapustový prívarok, našla som recept, uverejňujem. Ja robím niečo podobné, ale len ku uvarenému údenému mäsku.

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
10 g
40 g
40 g, (olej)




Postup

  1. 1

    Na masti si opražíme cibuľu,nakrájanú na kocky, do sklovita. Pridaním múky si pripravíme bledú zápražku.

  2. 2

    Pridáme kyslú kapustu a dusíme. Ak je málo vody, pridáme trocha. Možme dosolit a dokoreniť a pridat rascu. Dusíme, kým nie je kapusta mäkká.

  3. 3

    Kto chce,može si pridať smotanu. Ja ju nedávam.

Diskusia k receptu

sjuz
mňam - a ja zahusťujem postrúhaným zemiakom:)
marianne69
ja zahustujem,len postruhanym zemiakom alebo vlockami,muku skoro vobec nepouzivam ako zahustovac.....ockova skola...
libina
samozrejme, kapustnica ( napr. od enerrgizer-a) je úplne niečo iné ako toto jedlo
sovka62
Ja zahusťujem cibuľovou zápražkou (toto jediné jedlo, inak zápražku vôbec nepoužívam, ak treba zahustím maslovou guličkou) a pridávam do nej aj sladkú červenú papriku. To preto, že mne kapusta zahustená zemiakom pripadá akási príliš kyslá.
libina
dorisa je mi to jasné, len ma zarazilo= ku kapustnici od elinky, tak som na to reagovala, táto tvoja kapusta je určite fajn ku mnohým jedlám, len toľko a tie tvoje zemiakové gule s mäskom sú asi tiež dobrotka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia