Foto: martinis
Mám rád aj zahraničné kuchyne a netradičné chute, ale takto ďaleko som si dosiaľ netrúfol zájsť. Toto tabu som zlomil a pripravil som oceánsku Zobraziť celý popisMám rád aj zahraničné kuchyne a netradičné chute, ale takto ďaleko som si dosiaľ netrúfol zájsť. Toto tabu som zlomil a pripravil som oceánsku ryžovú panvicu so surovinami, ktoré zachovajú nezvyčajnú chuť a pritom sú dostupné aj u nás.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava chce troška odvahy, ale ak sa nebojíte experimentov, môžte vyskúšať :) Ako prvý krok je vhodné si pripraviť ryžu - ja som si uvaril natural, ktorej varenie trvá až 40 minút. Stačí ju osoliť a okoreniť.
- 2
Kúsok kuracích pŕs umyjeme, pokrájame na kocky a dáme bokom. Očistíme polovicu cibule, strúčik cesnaku, umyjeme pór, uhorku a nektárinku a ošúpeme banán. Zeleninu a ovocie pripravíme nasledovne : cibuľu s cesnakom a čili nasekáme najemno, pór a banán na kolieska, uhorku na štvrťkolieska a nektárinku na ľubovoľné kúsky.
- 3
Na lyžici masla vo veľkej panvici opečieme kúsky osoleného a okoreneného mäsa. Pridáme aj pór čili, opečieme, posypeme karí korením a malou štipkou hnedého cukru. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a podusíme aspoň 15 minút.
- 4
Na ďalšej lyžici masla opečieme banán, uhorku a nektarinku. Uznávam, že tento krok je veľmi zvláštny, ale naozaj dodáva tú správnu chuť a je vlastne kľúčovým. Z panvice sa na vás vyvalí zaujímavá aróma ;)
- 5
Napokon zmiešame mäso, opečené ovocie s uhorkou aj ryžu a celé jedlo posypeme nasucho opečenými mandľami. Podávame s čerstvým koriandrom, kto chce, môže pridať aj lyžicu jogurtu. Veľmi výdatné jedlo - fajn obed či večera pre dvoch :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám rada ľudí,ktorí sa neboja "riskovať".Držím palce!!!