Cícerovo-pórová polievka
Milujem cícer v každej jeho podobe, dajú sa s ním robiť fakt zázraky a jedlo z...
Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a
no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali...
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...
Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
Karí rizoto so sójovými kockami
Najsamprv si namočíme soju a huby/v mojom prípade zmäs sušených/. Cibuľku si speníme na oleji,
Rajčinovo-cuketové cestoviny so syrom
Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :)
Rýchle chutné bravčové mäsko
Takto som pripravovala mäsko pomocníkom pri stavbe domu, ked som prišla z práce o 16hod...
Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.
Bezlepkové cestoviny so zdravou omáčkou
Tento recept je výborný či na obed alebo večeru. JE VEĽMI-VEĽMI ZDRAVÝ, lebo obsahuje...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...
Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...
Zemiakový šalát so šampiňónmi
Tú teraz predstavím viaceré variácie zemiakového šalátu po mojej úprave. Možno niekto bude mať chuť aj...
Sladko-pikantné červené karí
Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera....
Rýchle urobené rizoto
V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné....
Záhradnícke rezne
Zadné hovädzie mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime...
Bravčová pečeň na cesnaku
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola...
Guláš z kačacích žalúdkov
Měl jsem chuť na něco pikantního a dobrého a v mrazáku jsem objevil kachní žaludky (zúziky) a...
Hrášková polievka s avokádom a špenátom
V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného...
Cestoviny s rukolou a lososom
Mám rada ryby. Trvalo mi dlho, než som sa ich naučila upravovať tak, aby...
Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom
Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa...
Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli
Keď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela...
Vepřové roládky a šťouchané brambory
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme. Přidáme nasekanou nať jarní cibulky,...
Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla
Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...