Nákyp z červenej šošovice

atka7 - fotkaatka7, 31. júla 2011
Nákyp z červenej šošovice
Foto: atka7

Jednoduché, zdravé a ľahko stráviteľné papanie... :)

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa chuti rôzna
  bez soli
  alebo sézamový
podľa chuti a potreby čerstvé alebo sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom (sézamovom) oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku a cesnak a pridáme na menšie kúsky pokrájanú alebo postrúhanú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, brokolica, karfiol,... jednoducho čo máme radi a/alebo "co dum dal"), posolíme, pridáme sušenú zeleninu bez soli a krátko orestujeme. Poprípade môžeme dochutiť aj rôznymi bylinkami, či už sušenými alebo čerstvými. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, zalejeme vodou (radšej najskôr menším množstvom a podľa potreby neskôr pridáme) a cca 10 min dusíme.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom, dáme doň šošovicovú zmes a zapečieme odokryté v rozohriatej rúre.

  3. 3

    Podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
ak dobre chápem, je to také"šošovivoto"? recept je veľmi individuálny, ako komu chutí, množstvo aj suroviny, ale to zapekanie - pri akej teplote, ako dlho?
@danculka , dakujem :)... @dorisa , vsak to bolo este pred 2 rokmi, vtedy si este na taketo zdravotinky velmi nebola, ale nabuduce, ked znova spravim, podelime sa, vsak za tie vcerajsie supis pupis uuuzasne cannelloni sa musim nejak odvdacit :).... @jamarlen , pecie sa to na cca 180 stupnoch cca 25-30min, ale zavisi podla velkosti zapekacej misy, vysky nakypu a ako kto ma rad. ja vacsinou varim taketo "individualne" jedla, pridavam suroviny ako mi pride, ako mam chut a co mam doma. a zakazdym to potom chuti inac :)))... @martamm , dakujem :)... @marienka44 , ano, dusi sa to vsetko spolu a potom sa ta masa da do zapekacej misy a zapecie..
jemná chuť našej dnešnej večere podľa tvojho receptu bola veľmi príjemná, navrchu trošku chrumkavé, vo vnútri kypré s jemnou vôňou šošovičky, ktorú mám rád /preto sme to s ostatnými voňavými burinami radšej nepreháňali/ :), takže naozaj vďaka za receptík, @atka7 !

Pridaj komentár k receptu: