Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni fotorecept
Foto: zdezda
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, nie drahá a naozaj chutná v mnohých variáciach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si prezrela varecháčske recepty z morčacích stehien (namiesto morčacích môžeme použiť aj kuracie stehná), kde som sa poučila najmä o tom, ako sa z nich robí chutná roláda (ibaže na roládku sme nemali chuť). Potom som si spomenula na mierne zaprášenú kuchárku...
-
2
Tieto ingrediencie stačili na supiš papanie a tie som mala :-)
-
3
Do hrnca dáme vodu + všetky koreniny.
-
4
Keď voda s koreninami zovrie, pridáme na kocky ( 2x2 cm) pokrájané mäsko a varíme ho, pokým sa voda na 75percent nevyvarí (neodparí ).
-
5
No a tu, v tomto momente, môžeme prejaviť svoju kreativitu: -Mäsko so šťavou a super šalátom+ryža -Mäsko so šťavou a super šalátom+zemiačky... ...alebo -Mäsko zo šťavy vyberieme, necháme vychladnúť a ...
-
6
...namočíš do vajíčkovo-strúhankovej zmesi ...
-
7
...a vysmažíme :-)
-
8
Počas nádherne, zázvorovo voňavujúceho vyvárania mäska si pripravíme šalátik z toho, čo máme naporúdzi :-)...
-
9
...urobila som s nálevom aj bez ( s vajíčkom )...
-
10
...no a výsledok ste už vlastne videli, nám chutilo všetko :-)
Diskusia k receptu