Bartošovská cuketa

dvojbodka - fotkadvojbodka, 13. júla 2013
Bartošovská cuketa
Foto: dvojbodka

Rýchly, chutný a jednoduchý recept pre milovníkov cukety a syra. Výborný na raňajky alebo večeru.

Suroviny

1 kg
150 - 200 g
70 g
150 g




Postup

  1. 1

    Cuketu ošúpeme, nakrájame ju na plátky (alebo nastrúhame na kolieska na strúhadle, ktorým sa strúhajú uhorky), cibuľu nakrájame na jemno, syr nastrúhame nahrubo. Vo väčšej panvici speníme maslo, na ktorom si do sklovita spražíme cibuľu.

    Bartošovská cuketa - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cibuľa hotová, pridáme cuketu, ktorú si osolíme dvoma štipkami soli a opatrne premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Občas premiešame. Dusíme cca 15 min na strednom plameni. Cuketa má byť sklovitá a pustiť šťavu.

    Bartošovská cuketa - obrázok 2
  3. 3

    Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením a premiešame.

    Bartošovská cuketa - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa syr neroztopí. Dosolíme, môžeme ešte dochutiť mletým čiernym korením (znesie aj viac mčk).

    Bartošovská cuketa - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s chlebom. Recept môže byť doplnený o šunku alebo salámu nakrájanú na rezance, ktoré sa opečú s cibuľou ešte pred pridaním cukety. Dobrú chuť

    Bartošovská cuketa - obrázok 5

Diskusia k receptu

majkapalacinka
Ja robievam podobne, na opecenu cibulku hodím nahrubo nastruhanu cuketu, ochutim a keď je udusena rozbijem tam vajíčka, je to aj skvele pre malé deticky, pokial sa to nepresoli a neokoreni :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia