
Kuracie soté na pizzový štýl
Ako všetci vedia, ja a Denis milujeme pizzu viac ako seba navzájom. Raz ma napadlo...

Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...

Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.

Krčmársky guláš
Dnes varím na manželovu nôtu. Guláš, akýkoľvek, to je jeho, najlepší je...

Perkelt z teľacieho mäsa
Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, ...

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme...

Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...

Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo....

Bravčové pliecko na rasci a cesnaku
Veľmi chutná klasika. Dnes sme ju mali s petržlenovými zemiakmi a cviklovo-uhorkovým šalátom.

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

Kurča na provensálsky spôsob
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...

Mrkvová omáčka
Jar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda...

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne...

Hovädzie na cesnaku a smotane
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...

Bravčové na taliansky spôsob
Tento recept mám od svojej sestry tak mi zachutil, že som ho začal robiť aj ja...

Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste
Vybrala som zo svojej zbierky náš obľúbený starý rodinný recept na Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej...

Maďarské Bakoňské bravčové plátky
V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj...

Zapekaná cuketa
Tento recept som pripravila len tak, aby bolo na tanieri niečo iné!!!

Bravčové karé po taliansky
Vynikajúci recept od talianskych gurmánov, odkukaný z TV programu

Chilli con carne
... alebo po slovensky čili s mäsom. Žiaden originálny a jediný pravý recept skrátka nie je....

Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré...

Guláš bez míchání - troubový
Tak tenhle guláš se tu objevil asi před třemi týdny a trochu jsme o něm diskutovali ....

Quinoa
Pri príprave obeda som sa nechala inšpirovať aj Heňou Peškovičovou a jej včerajším tarhoňottom :-) ...

Zemiakové placky plnené kyslou kapustou
Toto jedlo som jedávala v jedálni, keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, ...

Bravčové srdce na cibuľke s horčicou
Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.

Krúpovo-zeleninové rizoto - krupoto - s tofu
V poslednej dobe som si veľmi obľúbila krúpy a tak sa ich snažím variť čo najčastejšie...

Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Kápiová pomazánka mojej Anyuci
Recept (venujem ho mojej vzácnej priateľke Frézii68) patrí do rodinnej pokladnice našej rodiny. Túto pomazánku je...

Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

Čachtické rezne
Recept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú...

Morčací guláš
Tento guláš, robím mojim mužom, keď sa vrátia z húb. Čaká ich už hrniec chutného jedla, ktoré...

Výborné lasagne
Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom...