
Dusené hovädzie rezne
Mala som 1, 2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.

Perkelt z teľacieho mäsa
Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, ...

Bravčové na taliansky spôsob
Tento recept mám od svojej sestry tak mi zachutil, že som ho začal robiť aj ja...

Bravčové srdce na cibuľke s horčicou
Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.

Dusené kuracie mäso na koreňovej zelenine so šťuchanými zemiakmi
V noci som pozorne študovala recepty od @sjuz , nebavilo ma stále pripravovať kura na ten...

Mäso v rímskom hrnci
rýchla a jednoduchá príprava v rímskom hrnci... alternatíva receptu od @honestky - za čo jej ďakujem.

Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme...

Svíčková na smetaně s knedlíkem
Tak jak jsem některým z Vás slíbil přidávám svíčkovou na smetaně. Je to recept upravený mým...

Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)

Guláš bez míchání - troubový
Tak tenhle guláš se tu objevil asi před třemi týdny a trochu jsme o něm diskutovali ....

Kastrólová roštenka
Roštenka, plátky mäsa, čo s ním? S akou prílohou? Dá sa na veľa spôsobov....

Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo....

Teľacie ragú Marengo
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok...

Jednoduché čerstvé lečo – klasika z čias môjho predpubertnálneho veku
Tak táto voňavá dobrota, teda aspoň pre mňa, nechýbala na našom rodinnom stole od júna...

Kurča na provensálsky spôsob
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...

Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....

Chilli con carne
... alebo po slovensky čili s mäsom. Žiaden originálny a jediný pravý recept skrátka nie je....

Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.

Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste
Vybrala som zo svojej zbierky náš obľúbený starý rodinný recept na Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej...

Hovädzie na burgundský spôsob
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské....

Kápiová pomazánka mojej Anyuci
Recept (venujem ho mojej vzácnej priateľke Frézii68) patrí do rodinnej pokladnice našej rodiny. Túto pomazánku je...

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme...

Bravčové pliecko na rasci a cesnaku
Veľmi chutná klasika. Dnes sme ju mali s petržlenovými zemiakmi a cviklovo-uhorkovým šalátom.

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

Morčacie kari
Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V...

Krémová brokolicová polievka
@jerica Je čas brokolice , karfiolu, tekvíc pozriem do ľadničky, brokolica volá sprav...

Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Držkový perkelt zo Žitného ostrova
Držkový perkelt sa varí na mnoho spôsobov, preto sa chcem s vami podeliť o môj recept....

Maďarské Bakoňské bravčové plátky
V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj...
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.

Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....

Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon)
Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie, tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne...