Praženica z tofu

dorisa - fotkadorisa, 22. augusta 2017
Praženica z tofu
Foto: dorisa

Kto neje vajcia, nech si urobí praženicu z tofu. Je výborná. Ja, ako mäsožravec, som ju zjedla a bola vynikajúca.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhané (alebo v rukách rozmrvené) tofu. Kurkuma sa pridáva kvôli farbe. Krátko dusíme s pridaním korenín a soli. Pred podávaním môžeme jedlo poprášiť mletou červenou paprikou. Podávame s chlebíkom, zeleninou.

Diskusia k receptu

mitzy
@Dorisa , zvyknem ju robiť tiež, je to výborné, môžem iba odporučiť. No a ja iba solím trošku. Krásne si sa pohrala s korením. Skús nabudúce i údené tofu ;)
zahra
Ja bez vegety s himalajskou ciernou solou. Vonia po sire, celkom ako prazenica.
dorisa


@Jojina , asi bolo myslené, že himalájska soľ vonia po síre. @Zahra , samozrejme, že vegeta bez glutamátov, každy si tam dá, čo mu chutí. Ďakujem za záujem o môj recept.
haji
Dobrá inspirace, když přijede vegan či vegetarian návštěva. člověku někdy dojdou nápady a toto je fajn recept, díky!
dorisa
@Boxik (23.8.2017 17:52)

ktorá pani?ja nie som, ale rada zjem aj jedlo bez mäsa. Tvoj mäsiar si chráni svoju prácu,by som sa čudovala, keby nejedol mäso a nerobil si srandu z vegetariánov, alebo vegánov. Mäso prestane človek jesť z presvedčenia, alebo kvôli zdraviu. Moja dcéra nejedáva mäso z presvedčenia, lebo má rada zvieratá a je ochrankyňou zvierat. Nechápem prečo potom do jedla každý dáva vegetu, jasne, ze do receptov nie, ale napr. aj obyčajný hydinový vývar si každý (alebo skoro každý) ochucuje Maggi a vegetou. Či nie je to tak?? jednoducho táto praženica z tofu je hodná vyskúšania. Dobrú chuť.
1x omega
dorisa
@Mirop (23.8.2017 06:38)

každý má iné chute. Aj ja milujem tradičnú praženicu,ale tú sem hádam nejdeme dávať, ako nový recept.
mirop
Ja teda nepoznam nikoho kdo by si do vyvaru sypal vegetu alebo nedajboze lial maggi.... ale asi sa priatelim so skutocnymi milovnikmi jedla... myslim ze bez toho za obist da... ja to ani nemam doma
mirop
Ved jasne ze nieje, ale myslim, ze ked zdielam recept na nete, tak by mal byt bez umelych dochucovadiel
1x jojino
dorisa
@Mirop , Nevrav, vari na net môžu ísť len recepty bez dochucovadiel?.... tak by asi admin neschválil taký recept. Rada by som si pozrela, čo ty varíš vo vašej kuchyni, škoda, že si anonymný a nemáš na stránke žiadne recepty. Pekný dník prajem a nezaťažuj sa mojimi receptami, ja budem pridávať také recepty, aké chcem. Niekomu sa možno budú páčiť.
mirop
@Dorisa (24.8.2017 15:01)

Samozrejme, pridavaj co chces, ja budem komentovat co chcem, o tom to tu je nie... p.s. u seba v kuchyni umele dochucovadla nepouzivam
kecupicek
Páči sa mi ako sa tu naťahujete. Vraciate sa do puberty? Každý nech si do svojho jedla nasype čo myslí, veď demokracia by mala platiť aj v kuchyni! Počula som taký výrok v telke: Vegeta je ako svokra, tá musí byť všade! Neriešte hlúposti a keď je to pod vašu úroveň, zdržte sa hlasovania, hovorili nám naši zamestnávatelia pred rokmi.
dorisa
@Kecupicek (26.8.2017 20:18)

Nie je toto tu na páčenie :( neznašam také obviňovanie a napádanie, čo kto kde a ako si da do stravy. Stale sa čudujem, akoby som tu už nebola dosť dlho nato, už som si mohla zvyknúť. Máš pravdu, každý nech si pridá do svojho jedla,,co chce, každý to aj robí. Tento portál je o tom, prezentovať svoje recepty. Ja osobne si takéto invektívy nedovolím k nikomu.Pekný večer všetkým a prisahám ,že už na také komentáre nebudem reagovať. Chcem mať pokojnú jeseň života, hahaha. Dobry večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia