
Francúzska kapusta
Meno tomuto jedlu som dal ja. Už som prečítal hodne receptov aj kucharských kníh, ale...

Dusené obličky s ryžou
Obličky pokrájame na menšie kúsky. Na kocky pokrájanú údenú slaninu rozškvaríme, pridáme olej a pokrájanú cibuľu,...

Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...

Pripité teliatko s kopýtkami
Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-))) Experiment sa ale zato podaril,...

Cviklové variácie č.1 - Jarný šalát Detox
Cvikla-zelenina vynikajúca nádhernou farbou a lahodnou chuťou, ktorá v sebe ukrýva bohatsvo v podobe množstva vitamínov,...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...

Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som prisľúbil tento môj...

Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

Vepřové roládky a šťouchané brambory
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme. Přidáme nasekanou nať jarní cibulky,...

Kapustový prívarok
Minule, keď som robila zemiakové gule s údeným mäskom, tak varecháči chceli k tomu kapustový...

Králik s kuriatkami na smotane
Dnešný vynikajúci obed na králičiu nôtu... dostala som čerstvú dodávku králikov, tak už aj som sa...

Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

Bravčové pliecko na korení a horčici
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát...

Lečo z ačokči
Dnes som si uvarila lečo z tejto záhadnej zeleniny. Recept som našla na webe. Je...

Praženica z tofu
Kto neje vajcia, nech si urobí praženicu z tofu. Je výborná. Ja, ...

Hovädzí močing na mrkve a sangrii
Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...

Zajačí perkelt s hráškom
25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné...

Zemiakovo-žihľavový šalát
Ako príloha k mäsu, alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce....

Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...

Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...

Letný bravčový guláš
Už toľko dní je chladno, že organizmus doslova pýta niečo na zohriatie. Teda myslím jedlo,...

Hydinové frikasé s ovocím
Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pokrájané sušené ovocie...

Kurací paprikáš na zelerových stonkách s maslovými haluškami
Paprikáše, ale aj „perkelty“ a guľáše, predstavujú – teda aspoň u mňa – lahodnú gastronomickú...

Segedínsky guláš so sójovými kockami
Na sójové kocky nalejeme 0, 5 l teplého hovädzieho vývaru z kostí a prikryté necháme nasiaknuť asi...