Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Rozdelíme do misiek zvlášť bravčové a zvlášť hovädzie. Pretože hovädzie budeme pripravovať dlhšie ako bravčové. Obe mäsa zasypeme Gulášovým korením, premiešame a dáme do chladničky odpočívať. Nakrájame si cibuľu, cesnak, paradajky a papriku. Zemiaky očistíme a taktiež nakrájame. Keď to máme všetko pripravené môžeme začať variť.
- 2
Do hrnca nalejeme olej. Necháme ho rozpáliť, pridáme cibuľu a cesnak. Keď je cibuľa s cesnakom orestovaná do zlata pridáme hovädzie mäso, podlejeme ho trochu vodou, prídáme soľ, cele čierne korenie, mletú rascu a hrniec zakryjeme pokrievkou. Mäso necháme dusiť, pokiaľ mierne nezmäkne.
- 3
Keď máme hovädzie mäso trochu mäkké pridáme k nemu bravčové a papriku. Znovu prikryjeme a necháme dusiť približne 10 minút.
- 4
Po desiatich minútach pridáme nakrájané zemiaky, paradajky a zalejeme to vodou. Zakryjeme a necháme variť pokiaľ nebude mäso mäkké a zemiaky sa nebudú mierne rozpadávať.
- 5
Nakoniec si očistite zemiak a na jemno ho nastrúhajte. Pridajte do gulášu. Nechajte guláš zovrieť. Prípadne dochuťte.
- 6
Podávajte s chlebom (najlepšie domácim). Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Guľášové mäso na krave a prasati je na ich druhej strane.
Inšpiruj sa radšej niekým z guľášových zemepisných šírok
www.bbcgoodfood.com/recipes/1497/goulash-in-a-dash...
varecha.pravda.sk/recepty/tradicny-americky-gulas/34474-r...
slovo "guláš" v podstate znamená obrazne zmiešať čokoľvek - teda akékoľvek mäso s inými prísadami a koreninami.
taký všehochuť.
v prenesenom slova význame " mám z toho guláš" - mám v tom nejasno alebo zmätok :-)
ospravedlňujem sa :-)
en.wikipedia.org/wiki/American_goulash...
páči sa mi ten posledný dovetok odborníka na konci textu v modrom rámčeku;-) pekný deň!