Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to vždy podchytí na papier a rada sa o Zobraziť celý popisKeď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to vždy podchytí na papier a rada sa o to podelím.
porcií
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (130 g) (krkovica) |
|
3 lyžice |
|
1 - 2 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
150 g |
|
100 g |
|
(bujón) |
|
podľa chuti |
|
(na zátrepku) |
|
|
Postup
-
1
Mäso si narežeme na hrubšie plátky, narežeme na kraji, trocha naklepeme, posypeme sušením cesnakom , natrieme marinádou (nesolíme) a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanu ciibulľu, na kocky nakrájanu slaninu opečieme , pridáme na plátky nakrájany cesnak a po chvíľke šampiňóny nakrájane na väčšie kúsky.
- 2
Do zmesi vrátime opečené mäso zalejeme vývarom, pridáme čili omáčku, zakryjeme a varíme asi 40.minút.
- 3
Keď je mäso mäkké šťavu trocha zahustíme múkou, dochutíme podľa seba a podávame. Ja som k tomu dala pečené zemiaky a oblohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu