Šťavnaté karé na šampiňónoch

mamamagda - bez fotkymamamagda, 6. mája 2013

Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to vždy podchytí na papier a rada sa o Zobraziť celý popisKeď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to vždy podchytí na papier a rada sa o to podelím.

6
porcií
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (130 g) (krkovica)
3 lyžice
1 - 2 ks
3 strúčiky
2 PL
150 g
100 g
 (bujón)
podľa chuti
 (na zátrepku)




Postup

  1. 1

    Mäso si narežeme na hrubšie plátky, narežeme na kraji, trocha naklepeme, posypeme sušením cesnakom , natrieme marinádou (nesolíme) a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanu ciibulľu, na kocky nakrájanu slaninu opečieme , pridáme na plátky nakrájany cesnak a po chvíľke šampiňóny nakrájane na väčšie kúsky.

  2. 2

    Do zmesi vrátime opečené mäso zalejeme vývarom, pridáme čili omáčku, zakryjeme a varíme asi 40.minút.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké šťavu trocha zahustíme múkou, dochutíme podľa seba a podávame. Ja som k tomu dala pečené zemiaky a oblohu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia