Foto: mesiar50
Jednoduchú prípravu zvládne aj školák.
Suroviny
9 ks vykostené |
|
3 - 4 PL (alebo br. masť) na opraženie cibule |
|
2 ks väčšia nasekaná na kocky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
(alebo solčanka,vegeta) |
|
|
|
|
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Usmažíme si cibuľu a potom k nej pridáme 1PL paradajkového pretlaku.
-
2
Zmes pretlaku a cibule ďalej smažíme za stáleho miešania.
-
3
Pokračujeme pridaním 1 PL mletej sladkej papriky.
-
4
Zmes krátko premiešame a ihneď ju z platne sporáka odstavíme, aby nám paprika nezhorela. Dielo necháme trochu odstáť.
-
5
Do tohoto paprikového základu ďalej primiešame na väčšie kusy pokrájané vykostené kuracie stehná. Ja som jedno stehno prekrojil na päť častí.
-
6
Ďalej na mäso nalejeme 400-500 ml studenej vody. Keď si tú vodu skombinujete napr.s červeným vínom, tak bude guláš určite chutnejšì.
-
7
Potom už, len k mäsu pridáme koreniny a varíme zhruba 50 minút. Mäso medzičasom musíme ochutnať a tak prispôsobiť celkový čas varenia pokrmu. No nesmieme zabudnúť nato, že mäso sa bude ešte naďalej varit aj v nádobe ktorú sme zložli z varnej dosky. Ja som si k tomuto gulášu ako prílohu uvaril zemiaky v šupke. Všetko dobré priatelia.
Ď A K U J E M
Ďakujem ti pekne.
*****
Ďakujem ti pekne. :-)
@radost , ty ma vies vzdy pekne povzbudiť.Srdečná vďaka. :-)
@janger
Ďakujem ti velmi pekne. :-)
Lacko, ty spravíš pochúťku z hocičoho, dobrý guľáš!
Paprikáš s haluškami je super jedlo, mám ho tiež v obľube.Tvoj býva určite chutný.Ď a k u j e m.
@terinka55
Velmi pekne ti ďakujem.
@marika21
Aj tvoje mäsko na smotane muselo byť velmi dobré.
Ďakujem ti krásne.
Ďakujem ti pekne.
@erikao
Spomínané zemiaky som varil zvlášť, v šupke.
Samozrejme, že očistené a na kocky pokrájané zemiaky sa môžu variť spolu aj s mäsom.Ďakujem ti pekne.
@klukodvody
Jasnačka priateľu, každému podľa svojej chuti.Tiež mám rád kombináciu ryžu a guláš (perkelt).
Ďakujem ti srdečne.
Máš vlastne pravdu malo by sa to mäso podlievať s horúcou vodou resp.vývarom, no nejak som nato pozabudol.Ďakujem ti pekne.
@patroveckypitrs
Som rád že sa ti jedlo páči. V ď a k a kamarát.
@drajan
Z morčacieho mäsa som robieval len údené mäsá.
Tiež ti ďakujem za tip a želám ti pekný večer.
Ferko, ty si tiež,, expert" a ja tak isto.Ja som bol v tej domienke, že sú to bravčové ľadvinky.Sorry @drajan.
Sú to naozaj pekné medovníčky ako to píše aj
@evanaaa .No v každom prípade sa dá aj zo žliaz spraviť chutný guláš či perkelt.Pekná nostalgia z dávnych čias.Priateľu, ďakujem ti velmi pekne.
@evanaaa
Moc ti ďakujem Evička.