Guláš z kuracích stehien fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 10. júna 2015
Guláš z kuracích stehien (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduchú prípravu zvládne aj školák.

Suroviny

9 ks vykostené
3 - 4 PL (alebo br. masť) na opraženie cibule
2 ks väčšia nasekaná na kocky
1 PL
1 PL
 (alebo solčanka,vegeta)
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Usmažíme si cibuľu a potom k nej pridáme 1PL paradajkového pretlaku.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes pretlaku a cibule ďalej smažíme za stáleho miešania.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokračujeme pridaním 1 PL mletej sladkej papriky.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes krátko premiešame a ihneď ju z platne sporáka odstavíme, aby nám paprika nezhorela. Dielo necháme trochu odstáť.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tohoto paprikového základu ďalej primiešame na väčšie kusy pokrájané vykostené kuracie stehná. Ja som jedno stehno prekrojil na päť častí.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej na mäso nalejeme 400-500 ml studenej vody. Keď si tú vodu skombinujete napr.s červeným vínom, tak bude guláš určite chutnejšì.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom už, len k mäsu pridáme koreniny a varíme zhruba 50 minút. Mäso medzičasom musíme ochutnať a tak prispôsobiť celkový čas varenia pokrmu. No nesmieme zabudnúť nato, že mäso sa bude ešte naďalej varit aj v nádobe ktorú sme zložli z varnej dosky. Ja som si k tomuto gulášu ako prílohu uvaril zemiaky v šupke. Všetko dobré priatelia.

    Guláš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept :-).
radost
jednoduché..dobré jedlo..bude aj na našom stole..všetko dobré želám..nestrácaj elán..:-)
tiginko
super jedlo, robím tak isto, len to voláme perkelt. A keď pridám smotanu, tak paprikáš :-) S haluškami nemá chybu
marika21
Je to vynikajúce. Mali sme podobné, len s pridaním smotany. *****
terinka55
Výborne si navaril. Presne podľa môjho "gusta" a ešte ako bonus zemiaky v šupke, mňam :-)
erikao
Nikdy mi nenapadlo do perkeltu vložiť zemiaky - a je guláš; tie zemiaky by sa mohli variť spolu či?
klukodvody
Zdravím ,chválím ,ukládám ,hvězdičkuji ale nevadí když si ho dám s rýží viď .
radox1
super,preco v bode 6 si podlial studenou a nie horucou,inac 5 hviezd.
patroveckypitrs
Cele to chválim a oceňujem *****. Jednú chybu to ma prečo si to nedal ráno na Varechu mohol som si to tiež spraviť. Takto som stehna kuracie len zapiekol v rúre. Toto by mi lepšie chutilo. Ten nápad uvariť zemiaky v šupke a potom pridať to je skvele. Ukladám do K.K.
drajan
skúsim ... robievam z morčacích vykostených stehien, tiež je výborný, dík za tip, z kur. som guláš ešte nerobila
sracz
Lacko Mäsiar i @mesiar50 kamarát, prosím si tú porciu z titulného obr. Tvojeho opäť viac ako 5* rcp a feferónku naviac. Budem jesť vidličkou, ktorou rozpučím "krumple" a pomiešam ich so šťavou. Prosím, všimni si obr. pri @drajan !!! Nie sú to býčie žľazy? Ja som ich, s veľkou námahou v KE kúpené (12 ks) "pašoval" a na v máji 2006 mi ich na Chicago letisku zabavili! Od ctedy som si na nich nepochutnal. Ak by si sa náhodou "potuloval" v okolí Rožnova pod Radhoštěm, tak v motoreste "U černého pelikána" ich pripravujú podľa mojeho rcp z dávnej mladosti!
evanaaa
@sracz , ale si ma pobavil, že vraj - býčie žľazy.....tiež som chutnala, kedysi, ale na obrázku sú perníčky, xixi:))))
Lacko, ty spravíš pochúťku z hocičoho, dobrý guľáš!
mesiar50
@tiginko
Paprikáš s haluškami je super jedlo, mám ho tiež v obľube.Tvoj býva určite chutný.Ď a k u j e m.

@terinka55
Velmi pekne ti ďakujem.

@marika21
Aj tvoje mäsko na smotane muselo byť velmi dobré.
Ďakujem ti krásne.






mesiar50
@pusta1
Ďakujem ti pekne.

@erikao
Spomínané zemiaky som varil zvlášť, v šupke.
Samozrejme, že očistené a na kocky pokrájané zemiaky sa môžu variť spolu aj s mäsom.Ďakujem ti pekne.

@klukodvody
Jasnačka priateľu, každému podľa svojej chuti.Tiež mám rád kombináciu ryžu a guláš (perkelt).
Ďakujem ti srdečne.
mesiar50
@radox1
Máš vlastne pravdu malo by sa to mäso podlievať s horúcou vodou resp.vývarom, no nejak som nato pozabudol.Ďakujem ti pekne.

@patroveckypitrs
Som rád že sa ti jedlo páči. V ď a k a kamarát.

@drajan
Z morčacieho mäsa som robieval len údené mäsá.
Tiež ti ďakujem za tip a želám ti pekný večer.
mesiar50
@sracz
Ferko, ty si tiež,, expert" a ja tak isto.Ja som bol v tej domienke, že sú to bravčové ľadvinky.Sorry @drajan.
Sú to naozaj pekné medovníčky ako to píše aj
@evanaaa .No v každom prípade sa dá aj zo žliaz spraviť chutný guláš či perkelt.Pekná nostalgia z dávnych čias.Priateľu, ďakujem ti velmi pekne.

@evanaaa
Moc ti ďakujem Evička.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia